Potpisivanje ugovora

Tradicionalna humanitarna akcija „Novogodišnja kutija“

Crédit Agricole banka Srbija i kompanija METRO Cash & Carry Srbija, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave Grada Beograda i nevladinom humanitarnom organizacijom Banka Hrane, potpisali su novi sporazum o saradnji i najavili zajedničko učešće u humanitarnom projektu Novogodišnja kutija.

U ime Grada sporazum je potpisala gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, ispred kompanije METRO Cash & Carry Srbija, generalni direktor Roberto Mancuso, a sa strane Crédit Agricole banke Srbija Svetozar Šijačić, član Izvršnog odbora CA banke i Raško Tomašević, Rukovodilac za marketing, komunikacije i poslovanje sa fizičkim licima. Ovom prilikom prisutnima se obratio i gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.

Povezana vest:  Beč - briga o napuštenim i zanemarenim ljubimcima

On je ocenio da potpisivanje ovog sporazuma predstavlja jedan od osnova socijalne politike Grada Beograda i zahvalio partnerima na učešću i inicijativi.

„Jedan od osnovih ciljeva nam je zaštita i podrška deci koja su na bilo koji način ugrožena, i zato je krajem prošle godine Grad Beograd po prvi put u istoriji formirao Savet za prava deteta, kako bi se na ozbiljan i sistemski način bavio decom u Beogradu. U obavezi smo da se staramo da dečja prava budu ostvarena, ali i da pomažemo njihovim porodicama i barem malim znacima pažnje pokažemo da nisu prepuštene sebi, već da o njima ima ko da brine“, istakao je gradonačelnik i pozivao kompanije i udruženja da se priključe ovoj humanitarnoj akciji.

Povezana vest:  DONACIJA ZA UČENIKE SA MENTALNO-INTELEKTUALNIM INVALIDITETOM

Projekat Novogodišnja kutija uspešno se realizuje od 2009. godine, i do sada je više od 6.000 dece primilo novogodišnje paketiće. Od ove godine akcenat se stavlja na podršku prirodnim porodicama i na unapređenje kvaliteta života dece u njima.

U okviru akcije, Crédit Agricole Srbija i METRO Cash & Carry Srbija će donirati proizvode i sredstva za novogodišnje paketiće za najmlađe i organizovati predstavu tokom koje će mališanima biti uručeni paketići koji će im na pravi način dočarati radost prazničnog darivanja.

Povezana vest:  Hurgada iz prve ruke

Novogodišnja kutija je nastavak humanitarne akcije Magični doručak, koju su kompanije Crédit Agricole banka Srbija i METRO Cash & Carry Srbija i nevladina organizacija Banka Hrane organizovale početkom ove godine. Tada je za potrebe škola za decu sa smetnjama u razvoju obezbeđeno više od osam i po tona hrane.