Carolija na Sava Promenadi1

Zima na Sava Promenadi

Zimske aktivnosti na Sava Promenadi, novoj gradskoj celini u okviru projekta Belgrade Waterfront, nastavljaju se i u narednom periodu u susret novogodišnjim praznicima.

Najmlađi posetioci Zime na Sava Promenadi će se u subotu, 12. decembra, u okviru art-eko novogodišnje radionice pod nazivom „Spasimo jelke“, zabaviti, ali i naučiti nešto o značaju reciklaže. Zajedno sa edukatorima, mališani će praviti jelke i ukrase od materijala koji mogu da se recikliraju. Pored originalne novogodišnje dekoracije u obliku životinja, deca će sa Sava Promenade poneti i svest o značaju zaštite ugroženih životinjskih vrsta. Posetioci će saznati kako da pravilno zasade jelku sa busenom, kako da od plastičnih boca naprave hranilicu za ptice i čime treba hraniti vrapce, golubove ili senice kad se temperature spuste ispod nule. Znanje o ekološkim temama moći će da pokažu učestvovanjem u novogodišnjem eko kvizu.

Povezana vest:  IV Rakija Fest 11. i 12. decembar Hotel Continental

Radionica „Spasimo jelke“ biće održana u specijalno zagrejanom šatoru od 13 do 14.30 sati.

U premijernom vikendu Zime na Sava Promenadi, mališane, ali i one malo starije, zabavljao je Dečiji hor „Čarolija“, šireći praznično raspoloženje izvođenjem novogodišnjih i božićnih pesama, kao i pop-rock hitova 80-tih godina. Specijalni gosti su bile i mlade pevačke zvezde Dunja Jeličić, Igor Lazarević i Mateja Vukašinović.

Povezana vest:  NOVA ISKRA otvoreni dan

Sava Promenada otvorena je za javnost u septembru 2015. godine kao neodvojivi deo Belgrade Waterfront-a. Ovaj deo Beograda već je postao destinacija za uživanje svih ljubitelja reke, a zahvaljujući brojnim aktivnostima, posetioci mogu steknu uvid u to kako će izgledati život uz obalu po završetku svih 1,8 km Sava Promenade.

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da provedete Zimu na Sava Promenadi.

Povezana vest:  Najveća investicija za Start-up u Srbiji ikada