Sombor Tesla karavan

Osnovci oduševljeni Tesla karavanom

Teslin karavan obišao je ove nedelje Sombor, Suboticu i Zrenjanin, a do kraja decembra će gostovati još u 8 gradova kako bi mališani bili u prilici da se upoznaju sa stvaralaštvom i idejama Nikole Tesle. Karavan će do kraja januara obići ukupno 17 gradova širom Srbije.

Subotica Tesla 2
Projekat „Budi kao Tesla“ pokrenula je kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Kako bi se osnovcima četvrtog razreda na najbolji način približio život i delo našeg poznatog naučnika, organizuju se interaktivna predavanja u Samsung mobilnim učionicama uz aktivno učešće mališana u demonstracijama Teslinih eksperimenata.
„Deca su oduševljena. Koncept je odličan, prilagođen uzrastu i đaci se na pravi način i u pravo vreme uvode u svet nauke i istraživanja. Ovo je model aktivnog učenja uz pomoć novih digitalnih tehnologija i trebalo bi da ga ima mnogo više u našoj obrazovnoj praksi. Deci bi trebalo da se upravo kroz ovakav savremeni oblik nastave približi stvaralaštvo svih naših velikana“ – kažu nastavnici koji su prisustvovali ovom savremenom vidu nastave.
Tokom decembra i januara Teslin karavan mogu da očekuju osnovci širom Srbije. Raspored Teslinog karavana za mesec decembar je sledeći: Vršac 21.12, Novi Sad 22.12, Požarevac 23.12, Beograd 24.12, Valjevo 25.12, Kragujevac 28.12, Kraljevo 29. 12, Niš 30.12. U januaru će karavan posetiti Šabac, Zaječar, Čačak, Vranje, Užice i Novi Pazar.
Projekat „Budi kao Tesla“ je rezultat dugogodišnje saradnje kompanije Samsung sa Muzejom Nikole Tesle, samo jedan u nizu iniciranih u čast 160 godina od rođenja velikog naučnika.

Povezana vest:  KLABERI, PRIPREMITE SE: KLUB "DOT" SE OTVARA 16. OKTOBRA