DSC 7408fin1a

Jestivi insekti na jelovniku Naučnog bala u Beču

U Bečkoj gradskoj kući se 30. januara 2016. drugi put održava Naučni bal. Nauka u Beču se na ovom događaju predstavlja u svojoj raznolikosti, izvrsnosti i veličini sa brojnim priznatim ličnostima iz ove oblasti.

Prema rečima gradonačelnika Beča, Mihaela Hojpla, nauka u Beču je veoma značajna i u odličnom razvoju, pa je zato i zaslužila da ima svoj bal. Gradonačelnik je izrazio i svoju radost što je jedan ovakav bal već postao tradicija, jer sve što se u Beču organizuje dva puta, postaje tradicija.

Povezana vest:  LIFTACTIV ADVANCED FILER - Napredna koncentrovana nega za svež i mladalački izgled!

Pored raznolikog programa posebnu pažnju na ovom balu privlači posluženje. Biljke mesožderke iz bečke Botaničke bašte će ponovo služiti kao dekoracija stolova, a posetioci će moći da se posluže jestivim insektima. Gosti će imati priliku da probaju crviće i skakavce, a ugođaj će upotpuniti mašne štampane 3D štamparskom tehnologijom kao i najveći simulirani udar meteorita u Beču.

Povezana vest:  Fondacija Ana i Vlade Divac pokazala da filantropija ima budućnost u Srbiji

Cene karata su i ove godine 80 evra (za studente 25 evra). U ponudi je i karta „Budi moj gost“ po ceni od 100 evra koja će biti prosleđena studentima koji sebi ne mogu priuštiti ulaznicu. Svi ulozi sa balskog kazina biće stavljeni na raspolaganje studentskoj inicijativi za pomoć izbeglica, tako da ovaj bal ima i humanitarni karakter.

Povezana vest:  Belgrade Beer Festa postao najposećeniji festival u Evropi

PHOTO: Sabine Hauswirth