Flughafen-Wien-AG

Novi letovi kompanije „easyJet“ sa Bečkog aerodroma

Od početka zimskog reda letenja u ponudi kompanije „easyJet“ su i nove destinacije sa Bečkog aerodroma. Novih sedam destinacija se našlo u ponudi usled velike potražnje putnika. Nedavno se iz Beča može putovati dva puta nedeljno u London, tri puta u Mančester, dva puta u Bristol, četiri puta u Berlin, a od ovog meseca i četiri puta u Amsterdam.

Povezana vest:  IKEA predstavlja SAMMANHANG – novu kolekciju stvorenu za kolekcionare

Od februara 2016. godine počeće letovi ka Edinburgu, a od kraja marta i ka Napulju. Na ovaj način će kompanija „easyJet“ doprineti turističkoj industriji austrijske prestonice i povezati je sa do sada slabije povezanim regionima Evrope.

Kompanija „easyJet“ je jedna od najrenomiranijih niskobudžetnih avio-kompanija u Evropi koja samo iz Austrije preveze oko pola miliona putnika, od čega iz Beča i u Beč putuje oko 300.000 putnika. Najznačajnije destinacije iz Beča su gradovi u Nemačkoj, Italiji i od nedavno Velikoj Britaniji. Kompanija pokriva ukupno 33 zemlje, preveze godišnje 66 miliona putnika, od čega su 12 miliona poslovni ljudi. Kompanija raspolaže flotom od 230 aviona i nudi 750 letova sa 130 aerodroma.

Povezana vest:  Party trka u pidžamama