nivea zimska nega

Uživajte u lepoj i nežnoj koži tokom cele zime

Zamislite da ne morate da brinete o suvoj i ispucaloj koži tokom zime. Imajte na umu da je zima period koji može biti izuzetno stresan za kožu i da joj baš tad treba pružiti adekvatnu negu. Pojava suve kože je češća u ovom periodu godine, kada smo izloženi suvom i toplom vazduhu u zatvorenim prostorijama i s druge strane niskim spoljnim temperaturama i vetru.

Kada temperatura pada, proizvodnja lipida praktično prestaje. Zato je preporučljivo korišćenje proizvoda koji pružaju bogatu negu i koji jačaju zaštitnu barijeru kože kada je izložena suvom zimskom vazduhu.
Mnoge žene vole da se opuste pod tušem ili u kadi posle dugog dana. Nažalost, to se ne može reći i za kožu. Predugo kupanje, ili kupanje u vodi koja je pretopla, oduzima koži prirodnu hidratantnost. Međutim nanošenje hidratantnog mleka ili losiona odmah nakon kupanja pomaže u obnavljanju prirodne ravnoteže kože.
Konzumiranje velikih količina vode ne sprečava isušivanje kože. Zato čak i ako pijete osam čaša vode dnevno, obezbedite hidrataciju koži svakodnevnim nanošenjem hidratantnih mleka ili losiona.
Radijatori isušuju vazduh. Možete osigurati dovoljno visoku vlažnost vazduha (30-50 posto) tako što ćete postaviti male činije sa vodom na radijatore.
Sunce, stres, dijeta i drugi svakodnevni faktori takođe mogu poremetiti prirodnu ravnotežu vlage u koži i učiniti je suvom i iritiranom.

Povezana vest:  Tribina: (Ne)zdravi mehanizmi nošenja sa stresom i traumom

Svi ovi faktori zajedno utiču na isušivanje kože i slabljenje njene prirodne zaštitne barijere, te ona postaje gruba i ispucala. Kako biste zaštitili i revitalizovali kožu tokom hladnih zimskih dana, obezbedite joj dodatnu hidrataciju i koristite bogate proizvode sa efikasnim formulacijama.
NIVEA je u saradnji sa vodećim dermatolozima razvila proizvode posebno prilagođene za suvu kožu i na taj način vam obezbedila dodatnu zaštitu kože tokom zime.

Povezana vest:  U Novom Sadu sutra će biti otvoren skejt park

NIVEA Body Mleko za telo
Bogata formula, intenzivno hidrira i neguje suvu kožu hranljivim bademovim uljem, čineći je svilenkasto mekom. Vrhunska nega kože 24 sata.
250 ml, okvirna cena: 417 din
400 ml, okvirna cena: 619 din

NIVEA Body Repair & Care losion za negu tela
Svilenkasti losion koji suva koža brzo apsorbuje pruža intenzivnu negu. Formulacija sadekspantenolom i Hydra IQ tehnologijom podiže nivo hidriranosti kože i održava je mekom i nežnom tokom 48 sati. Ukoliko se redovno koristi, vraća koži prirodnu mekoću i gladak izgled.
250 ml, okvirna cena 417 din
400 ml, okvirna cena 619 din

Povezana vest:  Doček Nove godine na trgovima u pet gradova Crne Gore

NIVEA Smooth sensation kremasto mleko za telo
Nemasna formula sada sa dvostruko većom količinom dragocenog ši butera, obezbeđuje koži dugotrajnu hidrataciju. Redovnim korišćenjem, suva koža postaje vidljivo meka i glatka.
250 ml, okvirna cena 417 din
400 ml, okvirna cena 619 din

NIVEA Body losion za negu tela
Ultra lagani losion koji koža upija u nekoliko sekundi i čini je trenutno mekom. Formulacija sa morskim mineralima, vitaminom E i Hydra IQ hidrira kožu tokom čitavog dana i štiti je od isušivanja.
250 ml, okvirna cena 417 din
400 ml, okvirna cena 619 din