o-radio

Srbija i ove godini u borbi za najbolju evropsku radio stanicu

Internet Omladinski radio, koji je deo Radio-televizije Vojvodine iz Novog Sada, ove godine će se ponovo boriti za titulu najbolje evropske radio stanice za mlade, a prva „Radio bitka“ biće održana u nedelju, 17. januara.
Idejni tvorac i organizator „Radio bitke“ je italijanski RAI Radio 2, takmičenje je prvi put pokrenuto prošle godine kao zajednički radijski program evropskih radio stanica, a novosadski O radio nastupio je u finalu i završio takmičenje kao drugi u Evropi.
O radio se 17. januara ponovo takmiči u ovoj prestižnoj borbi, a u prvom kvalifikacionom krugu protivnička radio stanica biće mu nemački WDR, najavili su organizatori iz Italije.
„Borba“ za naklonost slušalaca trajaće tog dana sat vremena, od 20.00 do 21.00 čas, a voditelji i di-džejevi će u svojim matičnim studijima puštati muziku i uživo komunicirati sa organizatorima iz Italije i sa protivničkom ekipom.
Kako se navodi u najavi „Radio bitke“, pobednik je onaj koji na društvenoj mreži Tviter (Twitter) za sat vremena sakupi najviše tvitova i retvitova slušalaca pod specijalnim heštegom za svaku zemlju.
Hešteg na kojim slušaoci mogu 17. januara od 20.00 do 21.00 sat glasati za Srbiju je #radiobattleRS. Kako bi O radio prošao u sledeći krug takmičenja, potrebno je da sakupi više tvitova i retvitova od protivnika iz nemačkog WDR-a.
Direktan prenos će biti dostupan na strimu O radija na adresi www.oradio.rs, kao i zemaljskoj frekvenciji Prvog programa Radio Novog Sada, na 87,7 FM.
Kako su rekli organizatori iz Italije, Nemci nisu krilli zabrinutost, jer je O radio bio prošlogodišnji favorit.
Ove godine za titulu najboljeg takmiče se radio stanice iz ukupno 16 zemalja.

Povezana vest:  Žizel Bindhen se porodila u kadi