Godina majmuna - ilustracija

Proslava KINESKE NOVE GODINE u DKSG, četvrtak 28.1.

Prozor Šangaja i Dom kulture „Studentski grad pozivaju vas u četvrtak 28.1. u 19:00 (Velika sala) na proslavu KINESKE NOVE GODINE.
SVEČANI PROGRAM POVODOM OBELEŽAVANJA NAJVEĆEG KINESKOG PRAZNIKA „PRAZNIKA PROLEĆA“ I DOLASKA NOVE GODINE PO TRADICIONALNOM KINESKOM KALENDARU (GODINE MAJMUNA).
Praznik proleća najveći je praznik kineskog naroda i njime se obeležava početak nove godine po tradicionalnom kineskom kalendaru. Godina koja dolazi je u znaku „ Vatrenog majmuna“ , što bi se moglo protumačiti i time da će godina biti puna izazova, nestabilna, ali i godina koja pruža mnogo mogućnosti.
Majmun, kao znak kineskog horoskopa, odlikuje se osobinama oštroumnosti, mudrosti i velike inteligencije,a uz to i kompleksom više vrednosti, ne voli da bude zapostavljen i isključen, voli da vodi duge razgovore, voli razmene mišljenja, putovanja, promene…Majmun je ambiciozan i veoma spretan, nadaren za stvaralaštvo, a veliki rasipnik kada je u pitanju novac. Najbolje se snalazi kao glumac, diplomata, trgovac, književnik.
Društvo Daleki istok i DKSG ovom prilikom pripremaju svečani program u kome učestvuju polaznici Škole kineskog jezika i kulture u okviru projekta Prozor Šangaja.
Gosti programa su članovi umetničkog ansambla Fengtai centra za mlade iz Pekinga.
Program će pratiti izložba radova kineskih učenika, koja će biti postavljena u Velikoj galeriji DKSG.
ULAZ SLOBODAN

Povezana vest:  Humanitarni CS:GO turnir 2023 - za porodilišta Srbije!