SuperHerojEmotivacBanner2 1

BUDITE SOLIDARNI – Podržite kampanju „Škola za superheroje“

U okviru Smart Akademije – programa za razvoj održivijeg civilnog društva koji je pokrenuo Smart kolektiv uz podršku USAID-a, organizacija Vega pokrenula je kampanju „Škola za superheroje“ na donacije.rs
Da li znate da čak 20 % dece u Srbiji ima poteškoće u emocionalnom razvoju i ponašanju, a da 64 % osnovaca barem jedanput u tri meseca doživi, učestvuje ili je izloženo nekom nasilnom događaju?
Zato je neophodo poboljšati kvalitet predškolskog obrazovanja, programa građanskog vaspitanja u osnovnim školama i razvijati emocionalnu inteligenciju kako bi deca bila sposobnija da na kreativan način rešavaju konflikte, da se odupru pritisku vršnjaka, da razviju veći nivo samopoštovanja, samopouzdanja, da smanje mogućnost sklonosti ka neprihvatljivom ponašanju koje može odvesti u nasilje .
Podržite našu kampanju i pomozite nam da uradimo nešto dobro za našu zajednicu!
1. Podelite ovu vest s vašim čitaocima, prijateljima i saradnicima – pozovite i njih da podrže ovu incijativu.
2. Donirajte novac za realizaciju ovih ideja na platformi Donacije.rs – kao pojedinac, grupa ili kolektiv!
Mi smo Vega (www.vega.org.rs), omladinski centar osnovan 2000. godine, u cilju izgradnje kvalitetnog okruženja za razvoj dece i mladih. U okviru DIY Changemakers platforme, pokrenute 2014, osmislili smo projekat Koba Yagi Toys (kobayagi.rs), kao socijalno preduzeće u kojem žene iz ranjivih grupa proizvode igračke. To su URADI SAM igračke za uzrast od pet do 10 godina, koje podstiču kreativnost, samostalnost i empatiju. Naš tim čine mladi stručnjaci iz oblasti društvenih nauka, umetnosti i medija. Tokom 2015.Vega je postala deo globalne edukativne mreže Design For Change čiji rad je posvećen osnaživanju dece i mladih kao budućih pokretača promena (changemaker) u lokalnoj zajednici kroz upotrebu „design thinking“ metodologije.
Tokom više od 10 godina od svog osnivanja, Smart kolektiv nalazi načine da se iskustva i logika biznisa primene u rešavanju društvenih problema, pomaže kompanijama da artikulisano i strateški sarađuju sa zajednicom, a raznim društvenim grupama da zainteresuju poslovni svet, partnere i sugrađane za svoje inicijative i postanu inovativnije, efikasnije i održivije. Ovo bogatoiskustvopretočilismo u jedinstven i strukturiranprogram Smart Akademije, u kojemaktiviramosverazvijenekapacitete, kontakte i resursekakobismopomoglidrugimorganizacijama da se promene i prilagodekakobiuspešnijesprovodilesvojemisije i time doprinele da svizajednoživimo u boljemdruštvu.
Višeinformacija o „Školi za superheroje“ na http://www.donacije.rs/projekat/beograd-vega-vratimo-deci-igru/

Povezana vest:  Priručnik za zdraviji način života: Kompletna keto ishrana za početnike