Nestle Kit Kat prvi svetski brend čokoladica od kakaoa iz 100 odsto održivih izvora

KIT KAT – prvi svetski brend čokoladica od kakaoa iz 100 odsto održivog uzgoja

KIT KAT je postao prvi svetski brend čokoladica koji u proizvodnji koristi 100 odsto sertifikovane sirovine kakaoa iz održivog uzgoja, obezbeđene u okviru Nestlé kakao plana. Pored obezbeđivanja kvalitetnih sirovina iz održivih izvora, cilj ovog plana su i edukacija uzgajivača o novim poljoprivrednim metodama za povećanje produktivnosti, kao i doprinos razvoju zajednica koje se bave gajenjem kakaoa.

Povezana vest:  Džordž Majkl osuđen na osam nedelja zatvora

Kako bi obeležila ovaj značajan događaj, kompanija Nestlé, koja je među najvećim otkupljivačima kakaoa iz Obale Slonovače, dogovorila je partnerstvo s poznatim svetskim fudbalerom Didijeom Drogbom i Fondacijom Didier Drogba, čiji je osnivač. Fondacija pruža podršku društveno ugroženim stanovnicima ove zemlje u oblastima zdravstva i obrazovanja, a u njeno ime Nestlé će izgraditi državnu školu u regionu Gagnoa, odakle je poreklom poznati fudbaler.

Povezana vest:  Brigite Streler na čelu četiri filijale u regionu

„Od izuzetne nam je važnosti da budemo deo sistema koji se brine o ljudima, ali i okruženja bez kojeg ne bi bilo naših proizvoda. Stvaranje zajedničke vrednosti podjednako je važno za poljoprivrednu zajednicu Obale Slonovače, kao i za proizvodnju vrhunskih proizvoda“, izjavila je Sandra Martinez, direktorka konditorskog asortimana Nestlé.

Kompanija Nestlé se snažno protivi dečjem radu, i svesna je važnosti edukacije u rešavanju ovog problema. Tako je, u sklopu Nestlé kakao plana, do sada pomogla izgradnju više od 40 škola u ovoj zemlji i organizovala smeštaj za učitelje, kako bi im olakšala rad u ruralnim područjima. Na ovaj način, kompanija je obezbedila obrazovanje za više od 10.000 dece i mladih, i na taj način doprinela sprečavanju dečjeg rada.

Povezana vest:  Zasijajte u punom sjaju zlatnih godina!