Abu Dhabi na Sajmu turizma

Broj gostiju iz Srbije u Abu Dabiju porastao za 100%

Agencija za turizam i kulturu Abu Dabija (TCA Abu Dhabi) predstavila je rezultate svojih aktivnosti na promovisanju ove turističke destinacije u Srbiji, ali i velike planove i projekte koji će biti realizovani u toku 2016. Težište globalne strategije Abu Dabija za naredni period biće ulaganje u kulturu i razvijanje turizma povezanog sa kulturnim sadržajima. Tu se posebno ističe Luvr Abu Dhabi, velelepni muzej o svetu i za svet, koji će uskoro otvoriti svoja vrata za posetioce.
Prema statistikama za poslednje tri godine, broj gostiju iz Srbije u Abu Dabiju porastao je za čak 100%. Naime, 3.519 putnika iz Srbije posetilo glavni grad UAE u toku 2015. godine i u proseku se zadržalo četiri noći, čemu su svakako doprinele aktivnosti koje je ovaj Emirat usmerio ka Srbiji i srpskom tržištu koje je prepoznato kao tržište sa velikim potencijalom. Iz tog razloga, Etihad Airways i Air Serbia planiraju da povećaju broj direktnih letova između dve zemlje, a prognoza za 2016. godinu je pozitivna. Na osnovu svega toga, TCA Abu Dabija očekuje povećanje broja gostiju iz Srbije od 15% u poređenju sa prethodnom godinom.
Sajam turizma u Beogradubio je prilika da se predstave najznačajniji projekti i najnovije atrakcije ovog Emirata, brojni muzički festivali, koncerti klasične muzike i baletski nastupi najpoznatojih orkestara, ansamala, solista i poznatih pop muzičkih zvezda, ali i nove uzbudljive aktivacije u zabavnom parku Ferrari World i ekskluzivni hoteli koji će od ove sezone biti u ponudi.
Još jedan važan aspekt promocije, TCA Abu Dabija je zajednička kampanja sa agencijom Fly Fly Travel. Udruženi na zajedničkom projektu, TCA Abu Dabija, Fly Fly Travel, Etihad Airways – nacionalni avioprevoznik iz UAE, kao i hotel Bab Al Bahr sa pet zvezdica, organizovali su takmičenje za najbolju fotografiju koje se održava u toku Sajma turizma 2016. godine u Beogradu, i na kome će glavna nagrada biti paket aranžman za putovanje u Abu Dabi.

Povezana vest:  Guinness globalno proslavlja drugi po redu „Dan Arthura Giunnessa“