Milijarda doniranih dolara

Avon fondacija za zene slavi milijardu doniranih dolara

Povodom Dana zena, Avon zeli da zahvali Avon Damama, kupcima i svim saradnicima koji su doprineli da medjunarodna Avon fondacija za zene 2016. godine proslavi milijardu dolara doniranih za resavanje najvaznijih zenskih pitanja.

Fondacija je fokusirana na finansiranje istrazivanja u oblasti raka dojke i omogucavanje pristupa kvalitetnoj nezi kroz Avon Akciju za borbu protiv raka dojke, kao i napore da doprinese smanjenju nasilja u porodici i nasilja nad zenama kroz akciju „Reci NE nasilju u porodici“. U Srbiji se donacije prikupljaju prodajom proizvoda sa ruzicastom vrpcom i proizvoda za hrabrost, od kojih je 100% prihoda namenjeno resavanju ovih pitanja.

Povezana vest:  Pirelijev kalendar za 2013. bez golih lepotica

Do danas, akcije Avon fondacije za zene su na svetskom nivou omogucile edukaciju 175 miliona zena o raku dojke i nasilju u porodici i pomogle gotovo 30 miliona ljudi kroz stipendije i druge programe podrske. Kroz Avon akciju za borbu protiv raka dojke u Srbiji, od 2004. godine do danas prikupljeno je i donirano vise od pola miliona dolara (500.000$) za najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i programe koji podizu svest i pruzaju neophodnu obuku zenama u borbi protiv ove bolesti. Tri sigurne kuce dobile su sigurnosne sisteme koji su ih ucinili jos bezbednijim, i koji su sprecili uporne nasilnike da stvaraju neprijatnosti zenama i deci, zrtvama porodicnog nasilja smestenim u ovim sklonistima, a svest koju javnost ima o ovom problemu podignuta je kroz brojne edukativne aktivnosti.

Povezana vest:  Završen konkurs kompanije Heineken za fanove Džejmsa Bonda, izabran učesnik prvog selfija iz svemira

„Osnazivanje zena je u samoj srzi poslovanja kompanije Avon. Kompanija je osnovana pre 130 godina sa ciljem da omoguci zenama put ka finansijskoj nezavisnosti, kao i zdravoj i bezbednoj buducnosti. U Srbiji je svaka druga zena bila zrtva nekog vida nasilja u porodici, dok rak dojke svake godine pogodi blizu 4000 zena u nasoj zemlji, a gotovo 1600 zena godisnje izgubi bitku za zivot. Nas cilj je da kroz akcije Avon Fondacije za zene nastavimo da podizemo svest o ovim problemima i da kroz razlicite donacije dajemo konkretan doprinos njihovom resavanju“ – istakla je Jasmina Gajic, specijalista za korporativne komunikacije u kompaniji Avon.

Povezana vest:  Prvo pojavljivanje Kim Kardašijan u javnosti od porođaja

Aktivnosti Avon Fondacije za zene fokusirane su na kreiranje boljeg okruzenja za nase majke, sestre, cerke i prijateljice, zbog cega vas pozivamo da se pridruzite borbi i podrzite ih kupovinom humanitarnih proizvoda. Ovo prolece je pravo vreme da budete u trendu uz narukvicu za hrabrost ili roze majicu Ane Ljubinkovic, i da nas svojom donacijom istovremeno dovedete korak blize do pobede!