IMG 5851

Na trećem Balkan Cheese Festivalu kompanija Imlek oduševila ljubitelje sira

Kompanija Imlek, regionalni lider mlečne idustrije, učestvovala je na trećoj izložbi autohtonih sireva „Balkan Cheese Festival“. Posetiocima je predstavljen širok asortiman sireva ove kompanije, od dobro poznatog Grekosa do noviteta poput Gravijere, Pekorina, Monastira i mnogih drugih.
Imlek je, na festivalu čija je ideja da široj publici ukaže na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda, prikazao sireve koji su tradicionalno na tržištu dugi niz godina i novitete iz mlekare u Makedoniji. Za pripremu ukusnih specijaliteta od sira bila je zadužena popularna food blogerka Katy The Cook, koja je gostima dokazala da su Imlek proizvodi neizostavni na svakoj trpezi. Posetioci festivala imali su priliku da uživaju u ukusu Grekos sira, polutvrdih Imlekovih sireva – Gaude, Edamaca, Iriskog sira, Trapista, Pivničkog sira i tvrdih sireva od kravljeg i ovčijeg mleka – „Pecorina“, Kajmakčalana, Gravijere i Monastira.

Povezana vest:  “Lek za sve” – Miloš Timotijević za MS platformi