JM-46x80cm

Julius Meinl daruje na Svetski dan poezije

U ponedeljak 21. marta obeležava se Svetski dan poezije kako širom sveta tako i u Srbiji. Tim povodom kompanija Julius Meinl sada već tradicionalno sprovodi globalnu akciju kojom će naizgled jedan običan radni dan biti ulepšan svim ljubiteljima kafe u 1250 kafea, barova, restorana i hotelskih barova u 35 zemalja širom sveta.
Akcija „Platite kafu stihom“ u Srbiji se sprovodi u oko 40 kafea širom Srbije i posetioci lokala u kojima se služi Julius Meinl kafa će svoju šoljicu omiljenog napitka moći da plate stihovima.
Ova bečka kompanija za preradu kafe i svetski ambasador kulture bečkih kafea želi da 21.marta njihovi HOREKA partneri ((HOteli, REstorani, KAfei) pozovu građane Beograda, Novog Sada, Pančeva, Kraljeva, Vranja, Bujanovca, Novog Pazara, Preševa i Kruševca da izraze svoje misli i osećanja na poetski način i time pokažu da su „osećanja vrednija od novca“
Jedan od svetskih lidera u preradi kafe, Julius Meil želi na ovaj način da neguje odnos sa potrošačima tako što će darovati, i makar nas na jedan dan podsetiti na pomalo zaboravljene emocije.
Duboko ukorenjena u tradiciji, kompanija je čvrsto vezana za poeziju tako što bečki kafei ne predstavljaju samo način života, već su i značajna inspiracija za umetnike i pisce. Tako je, sve popularniji, anoniman pisac pod inicijalima M.N. prepoznao vrednosti koje kompanija Julius Meinl podržava i doprineo celoj ovoj akciji svojim prepoznatljivim radom – pisanjem poezije specijalno za 21.mart. Na taj dan, kompanija Julius Meinl i M.N. i pored najavljanih aktivnosti spremaju specijalni poklon Beograđanima.

Povezana vest:  Nova kampanja Grand kafe sa Anđelkom Stević Žugić u glavnoj ulozi

Više o ovoj temi, kao i o lokalima koji učestvuju u akciji, možete pogledati na Facebook stranici https://www.facebook.com/JuliusMeinlCoffee ili na sajtu http://www.meinlcoffee.com.