WP 20160317 09 53 53 Pro

Kompanija Don Don obradovala decu Svratišta za decu sa ulice Beograd

U okviru svoje akcije „Podeli radost“ i misije da pruži pomoć onima kojima je to najpotrebnije, predstavnica kompanije Don Don, Aleksandra Đurišić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević posetili su Svratište za decu Beograd i obradovali decu proizvodima Tvojih 5 minuta.

„Deca u Svratište najčešće dolaze radi zadovoljenja osnovnih potreba za hranom i higijenom. Zato nam je donacija kompanije Don Don veoma dragocena. Primarni razlog što deca rade na ulici jeste ekstremno siromaštvo kojem su izložena i moraju da pomažu roditeljima u popunjavanju kućnog budžeta. Kada dete počne da dolazi u Svratište i kada ovde može da jede, da se okupa, da dobije čistu odeću i obuću, školski pribor, automatski se budžet porodice malo rasterećuje. Nadam se da će primer Don Dona slediti i druge društveno odgovorne kompanije, jer kao što vidite, svaka pomoć nam je i više nego dobrodošla“ – izjavila je Mina Lukić, koordinatorka Svratišta za decu sa ulice Beograd.

Povezana vest:  BELhospice tim prikupio 15.000 dolara na Beogradskom maratonu

U okviru svog društveno odogovornog poslovanja kompanija Don Don kontinuinirano pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta za decu i odrasle, škole, domovi u Beogradu, ali i u svim lokalnim sredinama u kojima posluje. Od početka godine realizovane su donacije Prihvatilištu za decu, Sigurnoj kući, Prihvatilištu za stare, SOS selu u Kraljevu, brojnim školama, a Don Don će svoju misiju nastaviti i u narednom periodu.

Povezana vest:  OMV Srbija donira prihod od prodaje VIVA kafe u dobrotvorne svrhe