Saint Peterburg

AIR SERBIA PLANIRA UVOĐENJE LETA ZA SANKT PETERBURG

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, najavila je da planira uvođenje letova između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji, od 18. juna 2016. godine.

Nakon dobijanja odobrenja od vlasti, ovaj direktan let će se obavljati svakog utorka, četvrtka i subote avionom Erbas A319, koji ima osam sedišta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj klasi.
Smešten na obali reke Neve, Sankt Peterburg ima više od pet miliona stanovnika i poznat je po svom bogatom kulturnom nasleđu i istorijskom centru grada, koji se nalazi na listi mesta svetske baštine Uneska.

Putnici Er Srbije mogu izvršiti rezervacije za letove između Beograda i Sankt Peterburga putem internet sajta Er Srbije airserbia.com, po ceni počev od 232 evra u ekonomskoj i 1.303 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Povezana vest:  Direktan prenos najprestižnijeg snowboard takmičenja Air & Style u KC Grad

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je rekao: „Uvođenjem letova za Sankt Peterburg, jednom od najlepših gradova Rusije, uspostaviće se novi vazdušni most između naše dve zemlje, koji će dopuniti postojeće letove za rusku prestonicu, Moskvu.

„Novi letovi će predstavljati nedeljni kapacitet od 768 sedišta, koji će nam omogućiti da zadovoljimo značajnu tražnju za putovanjima između Beograda i Sankt Peterburga, da unapredimo trgovinske tokove i da učvrstimo istorijske i srdačne bilateralne odnose između Srbije i Rusije.“

„Gotovo 42.000 ruskih turista je posetilo Srbiju u 2015. godini, a procenjuje se da je vrednost ukupne trgovinske razmene između dveju država tokom prošle godine iznosila gotovo 2,5 milijardi dolara. Ova linija predstavlja odličnu mogućnost da se učvrste veze u oblastima trgovine i turizma.

Povezana vest:  Pernod Ricard nastavlja da podržava "Bitku za porodilišta” Fonda B92

„Red letenja je takođe pažljivo osmišljen kako bi omogućio poslovnim putnicima i turistima iz Rusije pogodne veze preko našeg matičnog aerodroma u Beogradu ka ključnim destinacijama na Balkanu i u južnoj Evropi, gde imamo razvijenu mrežu letova.“

Novi letovi će dopuniti postojeće kod-šer letove ka Sankt Peterburgu preko Moskve, u saradnji sa avio-kompanijom Aeroflot, što će poslovnim putnicima i turistima svake nedelje omogućiti veći izbor letova.

Er Srbija ima ugovor sa avio-kompanijom Aeroflot, ruskim nacionalnim avio-prevoznikom, koji podrazumeva kod-šer saradnju na letovima između Moskve, do koje Er Srbija tokom letnje sezone obavlja dva leta dnevno, i gradova Kazan, Krasnodar, Samara, Soči i Sankt Peterburg.

Povezana vest:  Mark Džejkobs i Natali Rikel dobili francusko ordenje

Red letenja za Sankt Peterburg:
Broj leta Mesto polaska Vreme polaska Mesto dolaska Vreme dolaska Frekventnost Prvi let
JU670 Beograd (BEG) 06:30 Sankt Peterburg (LED) 10:10 ut Erbas A319
JU671 Sankt Peterburg (LED) 11:00 Beograd (BEG) 12:40 ut Erbas A319
JU674 Beograd (BEG) 17:00 Sankt Peterburg (LED) 20:40 čet, sub Airbus A319
JU675 Sankt Peterburg (LED) 21:30 Beograd (BEG) 23:10 čet, sub Airbus A319
po lokalnom vremenu