Korporativna stafeta Hemofarma

Sa 29. Beogradskog maratona poslata poruka – Produži život

Nekoliko desetina građana potpisalo je donorsku karticu na štandu Hemofarm Fondacije u znak podrške kampanji „Produži život“ koju ova Fondacija kao partner Ministartsva zdravlja sprovodi već dve godine.

Ispred hotela Moskva lekari Biomedicine Ministarstva zdravlja i predstavnici Fondacije davali su odgovore na sva pitanja građana i građanki u vezi sa doniranjem i transplantacijom organa. Njima su se pridružili i zaposleni Hemofarma koji su prema nezvaničnim informacijama i ove godine pobednici korporativne štafete.

Povezana vest:  DONESITE POMOĆ U DOM OMLADINE BEOGRADA

O kampanji „Produži život“

Hemofarm Fondacija kao partner Ministarstva zdravlja već dve godine intezivno sprovodi kampanju za podizanje svesti građana i razbijanja tabua o doniranju organa.
Iako postoji dobro obučen lekarski kadar i kapaciteti da se obave najsloženije transplantacije srca, jetre i bubrega, Srbija nema dovoljan broj donora. Prošle godine u KBC obavljeno je 32 transplatacije bubrega, 7 jetri i 5 srca, od početka godine – nijedna. Da bi svi naši sugrađani koji čekaju transplantaciju dobili novi organ, donora treba da bude 10 na milion stanovnika. Srbija sada ima svega 3, pa trenutno tek 10 odsto ljudi na listi čekanja doživi novi organ i novu šansu za život.

Povezana vest:  Fondacija Đoković: Kampanja za vrtiće u Vajskoj i Ljubišu