Najbolja_za_moje_dete_festival_na_kosutnjakuOtvoren dečji festival „Najbolje za moje dete” u Košutnjaku

 

 

Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za dečju zaštitu, otvorila je danas u Košutnjaku dečji festival „Najbolje za moje dete”. Najveći festival za decu i roditelje čiji je pokrovitelj grad Beograd održava se danas i sutra u ulici Kneza Višeslava, preko puta Republičkog zavoda za sport i omladinu, pored trim staze. Cilj festivala je da se deci omogući nesvakidašnje i aktivno druženje, a roditeljima pruži dodatna edukacija u njihovom odgoju.

Povezana vest:  Stanija oduševljena šeikom Muhamedom: Oduševili su me maniri arapskog prestolonaslednika

 

– Prošle godine smo počeli prilično stidljivo, u malom prostoru na Košutnjaku, i tada smo imali samo Predškolsku ustanovu „Čukarica” i privatne vrtiće. Ove godine su državni vrtići u istoj ravni sa privatnima, sa novim aktivnostima, koje inače nisu bile uvršćene u osnovni plan i program. Danas su ovde i Udruženje vaspitača i Centar dečjih letovališta, kao i Udruženje medicinskih sestara, koje prvo u Srbiji pravi priručnik o tome kako da odnegujete zdravo dete i adaptirate ga na vrtić. Beogradski vrtići ovde prave likovne i muzičke radionice, roditelji dobijaju savete, a po prvi put se predstavljaju i oni koji se bave osiguranjem dece i proizvode igračke. Zaposleni u privatnim i državnim vrtićima ovde će razmenjivati iskustva i roditelje obavestiti šta sve nude od septembra – rekla je Ljiljana Jovčić.

Povezana vest:  Turistička ponuda Beograda bogatija za jedan sjajan hotel u centru grada

 

Jelena Vuković iz Centra dečjih letovališta najavila je da će ova ustanova tokom festivala jednoj porodici dodeliti nagradu u vidu sedmodnevnog pansiona u nekom od svojih objekata. Sedmogodišnja Vanja Panić, koja je na štandu Predškolske ustanove „Poletarac” iz Barajeva crtala sa svojim vršnjacima, bila je veoma zadovoljna programima koji se održavaju u igraonici i na štandovima.

Povezana vest:  Pal Zileri sa ukusom PilsPlusa

 

Sekretarijat za kulturu i „Belef” su obezbedili binu, ozvučenje i prateću tehniku za zabavni program festivala, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” cisterne sa pitkom vodom, a radnici JKP „Gradska čistoća” su pripremili teren i postavili štandove.