NOVO IZ EUCERINA: Ujednačen ten i veoma visoka zaštita od sunca u jednom preparatu – Eucerin® CC kreme za zaštitu lica od sunca SPF 50+ u dve nijanse, za svetliji i tamniji ten

 Za preplanulu kožu mnogi još uvek veruju da izgleda mladalačkije i lepše. Na sreću, sve je manje onih koji su spremni da za postizanje tog efekata svoju kožu izlože mnogobrojnim rizicima dugotrajnog izlaganja suncu. Rešenje može biti kombinacija  pudera i kreme za negu sa visokim zaštitnim faktorom. Ali, ona malo kome prija. Posebno  tokom toplih dana, kada želimo da se i mi i naša koža odmorimo od stroge dnevne rutine. O tome da neporirodan izgled koji pruža većina pudera nije poželjan ni za opuštenu letnju šetnju, a kamoli za plažu, nije potrebno ni govoriti.

Zato će vas sigurno obradovati novi preparat koji se ovog leta pridružuje Eucerin® liniji za zaštitu od sunca, poznatoj po dugogodišnjim naučnim i kliničkim ispitivanjima koja se sprovode pre predstavljanja preparata. U pitanju su Eucerin® CC kreme za zaštitu lica od sunca SPF 50+ koje objedinjuju zaštitu od sunca sa svojstvima CC krema! Eucerin® CC kreme za zaštitu lica od sunca SPF 50+ su “color correction” kreme sa veoma visokom UV zaštitom, biološkom zaštitom ćelija i efektom trenutnog ujednačavanja tena za osobe sa svetlim i tamnijim tenom.

U jednom potezu – letnje blistav ten i vrhunska zaštita!

Eucerin® CC kreme za zaštitu lica od sunca SPF 50+ trenutno koriguju ten tako da deluje ujednačeno i prirodno tonirano. Efikasna zaštita od sunca i ujednačen ten postignuti uz pomoć ovih krema učiniće da vašu koža bude zdrava i izgleda blistavo!

Povezana vest:  Direktorka RFZO: Po prvi put omogućeno lečenje 13 obolelih od cističe fibroze najsavremenijom terapijom

Kako?

Zaštita od sunca: visoko efikasan, fotostabilan sistem UVA/UVB filtera u skladu sa EU i Cosmetics Europe zahtevima (Asocijacija za ličnu negu ranije poznata kao Colipa).

Trenutno dejstvo: nakon nanošenja zaštićeni ste od UV zračenja odmah

Vidljivo bolji izgled kože lica: Eucerin® CC kreme za zaštitu lica od sunca SPF 50+ zahvaljujući  visokom SPF faktoru sprečiće da se pojave nove hiperpigmentacije (tamne fleke) na licu  ili da stare postanu  tamnije.

Baršunasti efekat: lagana tekstura ovih krema bez ulja pruža dugotrajan mat efekat, ostavlja baršunasti osećaj na koži i sprečava nagomilavanje u borama.

Prirodan preplanuo izgled: Eucerin® CC kreme za zaštitu lica od sunca SPF 50+ dolaze u svetlijoj I tamnijoj nijansi, a nivo pigmenata boje koji sadrže niži je nego što je to slučaj sa drugim podlogama i puderima, te se obe nijanse lepo prilagođavaju boji tena, dajući mu prirodan i ujednačen izgled. Zahvaljujući ovako nežnoj pigmentaciji, nema mesta strahu od vidljive granice između boje vrata i viličnih ivica, koja odaje utisak teškog make-upa.

Dobra podnošljivost: bez parfema i parabena, nekomedogene, obe kreme su klinički dokazano pogodne za sve tipove kože, čak i za osetljivu nakon hemijskih pilinga i laserskih tretmana.

Eucerin® CC krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ svetla

Nežno nijansirana za osobe sa svetlim i veoma svetlim tenom ujednačava ten i čini ga  blistavim. Bojeni pigmenti dodatno prekrivaju sve nepravilnosti ili pigmentne fleke. Pogodna za sve tipove kože, a naročito za osetljivu.

Povezana vest:  Mleko iz Subotice – evropski kvalitet za srpskog potrošača

Eucerin® CC krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ tamnija

Tople nijanse za srednju do maslinaste boju tena, sadrži bojene pigmente za postizanje ujednačenog pripodnog tona tena, koji ujedno pokrivaju i eventualno postojeće nepravilnosti. Lagane je teksture i pogodna za sve tipove kože lica.

SAVET STRUČNJAKA – Zaštitite lepotu da duže traje!

Potamneli ten ne samo da nije zdrav već se, da bismo ga postigli, odričemo lepote u narednim godinama – preterano sunčanje, osim što može dovesti do ozbiljnih oštećenja kože, pa i do raka kože, prouzrokuje i prevremeno starenje kože! To znači da svaki put kada izlažemo svoju kožu UV zracima dolazi do oštećenja DNK, zbog čega  koža prevremeno stari, pojavljuju se bore, staračke pege i gruba i suva zadebljanja kože.

“Čak i do 90% svih vidljivih znakova starenja kože rezultat je nezaštićenosti od UV zraka”, kaže prof. dr Volker Stejnkraus (Volker Steinkrauss). Osnivač i direktor čuvene dermatološke klinike “Dermatologikum Hamburg” u Nemačkoj objašnjava tri nivoa uticaja sunca na preveremeno starenje kože:”Indukovani UV radijacijom slobodni radikali u koži modifikuju proteine kao što je recimo kolagen, što vodi do poremećaja ćelijske matrice. Drugo, UV zraci povećavaju stvaranje tamnog kožnog pigmenta, melanina, što vodi do neujednačene boje tena. I na kraju, sunčeva svetlost isušuje i dehidrira kožu”.

Najnovija ispitivanja dokazuju da čak i manje doze UV zračenja mogu uticati na oštećenje  DNK i imunološkog sistema kože jer usled oštećenja izazvanog sunčevim zračenjem ćelije  počinju da izumiru ili bivaju degenerisane i dalje prenose izmenjene genetske informacije. Ako koža ostane predugo izložena suncu bez zaštite, njeni sopstveni odbrambeni mehanizmi bivaju preopterećeni. Rezultat je hronično oštećenje izazvano uticajem svetlosti.

Povezana vest:  Nestlé lansira svoju prvu reklamu tokom Super Bowla

“Kako bi se postigla što bolja zaštita, preparat za zaštitu od sunca mora da sadrži biološki aktivne sastojke koji poseduju antioksidaciona svojstva zaštite i obnove DNK, umanjujući postojeća i nova oštećenja”, kaže prof. dr Dr Volker Stejnkraus.

Eucerin® CC kreme za zaštitu lica od sunca SPF 50+ novi su preparati u nizu Eucerin® Sun preparata nove generacije razvijenih u Eucerin® istraživačkom centru koji obezbeđuju sveobuhvatnu zaštitu od mogućih, suncem izazvanih, oštećenja kože – kako u površinskim, tako i u dubljim slojevima kože.

Površinska zaštita: Visoko efikasan, fotostabilan UVA i UVB sistem sa TINOSORB S® filterom pouzdano štiti od opekotina izazvanih suncem.

Biološka zaštita: Gliciretinska kiselina stimuliše prirodne mehanizme zaštite DNA u ćelijskom jezgru koje bi sunčeva svetlost mogla oštetiti, ali čak i ukoliko do toga dođe,  pomaže u što bržem obnavljanju.

Likokalkon A, snažni antioksidans, štiti ćelije kože od uticaja slobodnih radikala i sprečava dalje tamnjenje pigmentnih mesta. Prirodnu antioksidativnu zaštitu, obezbeđuje i ekstrakt korena sladića.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Pre svakog izlaska na sunce nanesite Eucerin Kremu za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC nakon redovne kreme za negu kože lica.