karneval-brodovaU nedelju sedmi „Beogradski karneval brodova“

 

Sedmi „Beogradski karneval brodova“, koji je ujedno i početak obeležavanja nedelje Dunava, biće održan u nedelju, 20. juna na delu beogradskog akvatorija i obala od Brankovog mosta do Ušća, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Polazak karnevalske povorke sa oko 400 učesnika predviđen je sa Trga Republike, a kretaće se Knez Mihailovom, Pariskom i Karađorđevom ulicom do Savskog pristaništa, gde će početi predstavljanje grupa, a kasnije bogat muzički program.

Direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Jasna Dimitrijević rekla je da će posetioci moći da vide oko 50 izvođača iz Srbije i inostranstva, među kojima i 15 dečjih karnevalskih grupa i mažoretkinja.

Povezana vest:  Nataša Kovačević: Svima nama se dešavaju teški trenuci u životu, ali svi imamo tu moć u sebi da ih prevaziđemo

Ona je dodala da će tog dana centar Beograda biti u duhu karnevala i da će se karnevalska atmosfera, duh zabave i pozitivnih misli preneti na Beograđane.

-U ovom trenutku ne možemo da damo precizne informacije o tome na koji način će se predstaviti brodovi zato što je zabrana plovidbe u toku. Ukoliko ne bude moglo da se plovi, brodovi će biti na pristaništu i posetioci će moći da ih vide i popnu se na njih. Karnevali se nikada ne otkazuju, pa će tako biti i ovog puta – objasnila je Dimitrijević.

Povezana vest:  Merak – Nije što je naše!

Ona je dodala da „Beogradski karneval brodova“ promoviše nautički turizam, a da će TOB uvek pomagati one koji promovišu razgledanaje grada sa reke i organizuju ture van Beograda.

U petak i subotu, 18. i 19. juna, kao deo programa Beogradskog karnevala brodova, održaće se, prvi put u Srbiji, „Festival uličnih umetnika Baskerfest“ na kome će biti predstavljeni najbolji svetski i srpski plesači, pantomimičari, žongleri, akrobate, klovnovi, glumci, mađioničari i drugi umetnici.

Povezana vest:  Konferencija o biciklističkoj logistici u Beču

Direktor Baskerfesta Marko Ivić pozvao je Beograđane da u što većem broju prisustvuju predstavama izvođača, u kome su posmatrači aktivni učesnici, koje će biti besplatne za sve posetioce.

Festival će se održati na šest lokacija u Beogradu – Trgu Republike, ispred kafane „Ruski car“, galerije „SANU“, na platou kod Filozofskog fakulteta, na uglu Knez Mihailove i Kralja Petra i ispred TC „Ušće“.

Beogradski festival brodova se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i TOB-a, a manifestaciju su pomogli Ministarsvto kulture i opština Stari grad.