Povodom obežavanja 160 godina od rođenja jednog od najvećih svetskih naučnika, kompanije Telekom Srbija i m:tel Crna Gora povele su mnogobrojne Budvane i posetioce Budve na uzbudljivo putovanje Teslinim vremeplovom. Zahvaljujući velikom interesovanju i uspehu koje je „Teslin vremeplov“ postigao u tri najveća grada u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu i Nišu, ovaj nesvakidašnji događaj nastavio je svoje putovanje i van granica naše zemlje.

„Ovo je jedinstveni multimedijalni projekat o najvećem naučniku sa naših prostora, poznatom u celom svetu. Film na jedan novi i savremeni način objašnjava ko je bio Nikola Tesla, a s obzirom na to da je u 4D projekciji, mogu reći da je fascinantan događaj u kome imate utisak da vam se Nikola Tesla lično predstavlja“, izjavio je Vladimir Lučić, izvršni direktor m:tela.

Povezana vest:  Međunarodni karakter 6. Festivala nauke

Premijernoj projekciji prisustvovao je i generalni direktor Telekoma Srbija, Predrag Ćulibrk. Ova kompanija osmislila je i realizovala umetnički projekat „Teslin vremeplov“ dok je m:tel Crna Gora, ćerka firma Telekoma Srbija, realizovala trodnevne projekcije projekta u Starom gradu u Budvi. Kao umetnički prikaz, digitalna predstava posvećena Nikoli Tesli putem 4D projekcija na spektakularan način otkriva naučnikovo odrastanje, značaj njegovih otkrića, kao i njegove mirovne i filantropske misli i stanovišta. Na taj način, turisti iz celog sveta i posetioci Crne Gore tokom letnjih dana, imali su priliku da saznaju mnoge zanimljive detalje iz Teslinog života i naučnog rada.

Povezana vest:  P....S.... Fashion i Jelena Tomašević na Malti

Koristeći najsavremenije digitalne tehnologije, umetnički projekat „Teslin vremeplov“, predstavlja nastavak popularizacije nauke kroz omaž velikanu i njegovim revolucionarnim izumima. Jednako inovativno, uvodeći sasvim novi trend primene savremenijih tehnologija, projekat predstavlja svojevrsni poklon kompanija Telekom Srbija i m:tel svim građanima, ali i gostima Budve koji žele da odaju počast slavnom inovatoru.