U rezidenciji kanadskog ambasadora u Beogradu Filipa Peningtona večeras je održana humanitarna revija kanadske modne kreatorke srpskog porekla Aleks Šušak, kako bi se prikupile donacije za decu iz beogradskog Prihvatilišta.

Šušak je tom prilikom predstavila svoju novu „COLOUR kolekciju“, u okviru tradicionalnog događaja koji organizuje agencija Fabrika „Belgrade Fashion Nights“.

„Ovo je veče kanadsko-srpske mode“, rekla je direktorka agencije Fabrika Vesna Mandić, koja je navela da kanadska ambasada dugi niz godina pomaže deci Prihvatilišta, u čemu u protekle četiri godine učestvuje i ta agencija.

Povezana vest:  Počeo Mikser festival, bogat program u Savamali

„Mi decu Prihvatilišta snabdevamo raznim stvarima, dobili su dosta hrane, sveske koje su potrebne za početak škole, novu obuću“, rekla je Mandić, istakavši da su preko donatora uspeli da deci obezbede ono što im je napotrebnije.

Takođe, pozvala je ljude dobre volje da uplate novac na zastićen račun Prihvatilišta.

Govoreći o svojoj kolekciji, dizajnerka Aleks Šušak je rekla da je reč o jedinstvenoj mešavini tri materijala – kože, teksasa i svile i istakla da joj je ovo prva humanitarna revija u Srbiji.

Povezana vest:  CARLSBERG SRBIJA PLASIRALA JOŠ JEDNU INOVACIJU NA DOMAĆU PIVARSKU SCENU : Nakon velikog interesovanja i potražnje Merak pivo dobilo novi dizajn, etiketu i pakovanje

Šušak je, kaže, inspiraciju pronašla u kombinovanju čvrstih i mekanih materijala i kreirala jedinstvenu kolekciju koja je ručno oslikana.

Izrazivši zadovoljstvo zbog prisustva Aleks Šušak, kanadski ambasador Penington je reviju okarakterisao kao „raznobojnu i originalnu“.

Od 2014. godine, Šušak redovno predstavlja kolekcije za svaku sezonu, a kolekcije uglavnom čine svilene, ručno slikane haljine, pantalone i kaftani.

Povezana vest:  Šest saveta za pridržavanje zdrave ishrane na radnom mestu, prema Roz Parsel

Ova kanadska dizajnerka srpskog porekla magistrirala je na univerzitetu u Torontu, a kreativni je direktor i vlasnik modne linije „Aleks Šušak.