This_is_it!Rukavica Majkla Džeksona za 190.000 dolara

 

Rukavica ukrašena kristalima Svarovski, koju je Majkl Džekson (Michael Jackson) nosio na turneji „Victory tour“ 1984, prodata je na aukciji u Las Vegasu za 190.000 dolara.

Aukcija više od 200 predmeta vezanih za „kralja popa“ i drugih velikana muzike, počela je u petak, na prvu godišnjicu Džeksonove smrti, u organizaciji kuće Džulijen Okšens (Julien Auctions).

Povezana vest:  Novi I.N.O.X. Professional Diver Titanium je izdržljiv, otporan i neverovatno lagan

Daren Džulijen (Darren) iz aukcijske kuće naveo je da bi suveniri vezani za „kralja popa“ mogli bi da donesu skoro milion dolara kad se licitacija završi danas, a neki predmeti, kao rukavica, već su dostigli deset puta veću cenu od procenjene.

Rukavicu je kupila Vanda Keli (Wanda Kelley) iz Los Anđelesa koja je kupila i više Džeksonovih albuma, objavio je list Las Vegas san (Sun).

Povezana vest:  H&M najavljuje otvaranje nove prodavnice u Beogradu

Obožavateljka je listu kazala da je bila spremna da ponudi i više, ako bude potrebno. „Recimo da nisam htela da izađem odande bez te rukavice“, navela je Vanda Keli.

Sako koji je Džekson nosio tokom intervjua sa Barbarom Volters (Walters), procenjen na sumu između 6.000 i 8.000 dolara, našao je kupca za 120.000, beli šešir za 56.250 dolara, a jedan od njegovih poslednjih autograma, datiran 24. juna 2009, prodat je za 21.000 dolara.

Povezana vest:  SRBIJA SE PRIKLJUČILA EVROPSKOJ KAMPANJI ZA BORBU PROTIV GOVORA MRŽNJE NA INTERNETU

Na aukciji su prodati i „fender“ gitara Džimija Hendriksa (Jimi Hendrix) (180.000 dolara), reči Prinsove (Prince) pesme „Purple Rain“ (66.000 dolara) i košulja koju je Elvis Prisli (Presley) nosio 1956. u emisiji „Šou Miltona Berla“ (Berle) (61.200 dolara).