1. septembra 2016. godine, AS Centar, AID+ i Asocijacija Žena plus, organizovali su koncert povodom nastavka inicijative za uspostavljanje Nacionalnog dana posvećenog osobama koje imaju HIV sa ciljem podsticanja solidarnosti, tolerancije i razumevanja sa osobama koje imaju HIV infekciju u Srbiji. U okviru inicijative je održan koncert klasične muzike „Za nаs!“, u ustanovi kulture Opštine Stari grad „Parobrod“, Beograd.

Na koncertu su nastupali Mihajlo Šljivić, solista opere Narodnog pozorišta Beograd, Marko Pantelić, solista Nove beogradske opere i Emilija Petković, profesor klavira u muzičkoj školi „Kosta Manajlović“.

Povezana vest:  MESEC ZDRAVE I LEPE KOŽE, Vichy ritual lepote za osetljivu kožu

Istog dana će se na Trgu republike u Beogradu od 14:00 do 18:00 održati centralna ulična manifestacija koja će okupiti predstavnike/ce institucija, organizacija civilnog društva, aktiviste/kinje i građane/ke sa ciljem da zajedno podstaknu solidarnost, toleranciju i razumevanje sa osobama koje imaju HIV ili AIDS u Srbiji.

Tokom dana su beograđani kod Terazijske česme od strane aktivista i volontera mogli da dobiju zdravstveno-vaspitne i informativno-edukativne brošure, knjižice, besplatne kondome i različite informacije sa ciljem promocije zdravih stilova života, informisanja o dostupnim uslugama i promocije ljudskih prava, tolerancije i ravnopravnosti uz ram podrške i solidarnosti sa osobama koje imaju HIV infekciju ili AIDS u Srbiji.

Povezana vest:  DONCAFÉ OPREMIO SENZORNU SOBU U CENTRU ZA ZAŠTITU ODOJČADI, DECE I OMLADINE

Inicijativu za uspostavljanje nacionalnog dana posvećenog osobama koje imaju HIV je podržala Poverenica za zaštitu ravnopravnosti i mnogobrojne organizacije civilnog društva u Srbiji.

Inicijativa za Nacionalni dan posvećen osobama koje imaju HIV infekciju ili AIDS se obeležava u okviru projekta „Ko je heroj? 2“, realizuje Centar za osnaživanje mladih osoba sa Hiv-om i Aids-om „AS’’, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije MOS. i sprovodi se uz učešće partnera: Savez udruženja pacijenata Srbije SUPS, Krovna organizacija mladih Srbije KOMS, Forum organizacija civilnog društva za HIV i AIDS FOCDHA, Kancelarija za mlade Obrenovac, Kancelarija za mlade Loznica, Asocijacija za podršku ženama ugroženim HIV-om Žena plus, Više od pomoći AID plus, Udruženje NGO OEF, Udruženje LGBT Srbija, Muzičko opersko teatarska organizacija MOTO, Udruženje Dj-eva ODAN organizacija, Internet medijski pokrovitelj prvi LGBT Radio u Srbiji i Regionalni portal za prevenciju polno prenosivih infekcija i HIV-a Testiraj se! jer je bitno da brinemo o sebi i drugima!

Povezana vest:  Otkrijte vaš idealan ten uz Vichy TEINT IDÉAL