michael-jackson-concert-2Aukcija povodom godišnjice smrti Majkla Džeksona

 

Kolekcionari sa svih strana sveta, potrošili su najmanje milion dolara na suvenire koji su pripadali pop zvezdi Majklu Džeksonu, na aukciji održanoj na godišnjicu njegove smrti, među kojima je i čuvena rukavica ukrašena „Svarovski“ kristalima koju je pevač nosio na turneji „Viktori tur“ 1984. godine.

Rukavica, za koju je kupac platio 190.000 dolara, je jedan od oko 200 predmeta, prodatih na aukciji koja je počela u petak u organizaciji kuće „Džulijen Okšens“ u „Plenet Holivudu“ u Las Vegasu.

Povezana vest:  Uručen Golf 7 najboljem takmičaru Mozzart kluba

Neki od predmeta koji su pripadali Džeksonu, dostigli su cenu i 10 puta višu od očekivane“, preneli su mediji.

-To samo pokazuje da je Majk Džekson najinteresantniji za kolekcionare od svih slavnih ličnosti svih vremena. Bilo je prosto fenomenalno – rekao je Daren Džulien iz „Džulijen Okšens“ za list „Rivju Džurnal“.

-Ljudi su dolazili iz Azije, Rusije, celog sveta. Sada, kada ga više nema, shvatamo da smo izgubili istinsku legend – dodao je Džulien.

Povezana vest:  Tradicionalna donacija kompanije Imlek povodom Svetskog dana deteta

Pre aukcije, bilo je procenjeno da će rukavica sa kristalima dostići cenu između 20.000 i 30.000 dolara.

Rukavicu je kupila Vanda Keli iz Los Anđelesa, koja je izjavila da je bila spremna da za nju plati i veću sumu novca. Kelijeva je na aukciji kupila i nekoliko Džeksonovih albuma.

Na aukciji je za 120. 000 dolara prodat i sako koji je Džekson nosio tokom intervjua sa Barbarom Volters, a koji je ranije bio procenjen na 6.000 do 8.000 dolara.

Povezana vest:  Uspešno održan AVON Beauty & Fashion Forum NO.6

Džeksonov beli šešir „Fedora“ prodat je za 56.250 dolara, a jedan od poslednjih autograma poznatog pevača datiran 24. juna 2009. dostigao je cenu od 21.000 dolara.

Slavni pevač iznenada je preminuo 25. juna 2009, u 51. godini.