Kompanija Discovery Communications najavila je istorijsko partnerstvo sa Svetskim fondom za zaštitu divljih životinja (WWF), kroz koje će finansirati i podržati očuvanje skoro jednog miliona ari zaštićenog staništa u Indiji i Butanu, u cilju zaštite i povećanja populacije divljih tigrova na ovom području.

“Globalni pokret za zaštitu tigrova postao je bogatiji za još milion ari”, izjavio je David Zaslav, predsednik i generalni direktor kompanije Discovery Communications.

“Discovery je kompanija koja više od 30 godina snima serijale u svim delovima sveta, dokumentujući i upoznajući publiku da lepotama i sjajem naše planete. Nažalost, naše kamere su zabeležile i veoma loše stanje u kom se nalazi naša planeta i životinje koje je naseljavaju. Zbog toga smo spremni da danas učinimo hrabar korak, izvan objektiva kamere, kako bismo zaštitili jednu od naših najfascinantnijih i najugroženijih vrsta. Nećemo dozvoliti da ove prelepe životinje nestanu sa lica Zemlje. Kroz naše globalne brendove nastavićemo da promovišemo ovu ideju, sa ciljem da se populacija divljih tigrova udvostruči do 2022. godine.”

Povezana vest:  Prvi Međunarodni dan joge proslaviće se 21. juna na više od 50 lokacija u Srbiji

Samo u poslednjem veku broj divljih tigrova je opao za neverovatnih 96%. Danas na planeti postoji manje od 4.000 ovih životinja,  a uzrok tome su gubitak staništa i sveprisutan krivolov. Ukoliko im se omogući dovoljno prostora, hrane i zaštita od krivolova, populacija tigrova se može oporaviti.

Pod pokroviteljstvom kompanije Discovery i Svetskog fonda za zaštitu divljih životinja, koji sarađuje sa vladama Indije i Butana, rendžerima je omogućeno da na lakši način prate zdravlje tigrova i prikupljaju bitne informacije o njima, da preduzimaju dodatne mere u borbi protiv krivolova, kao i da održavaju stanište kako bi omogućili lakše kretanje svih divljih životinja.

Povezana vest:  Borba za opstanak hemije u douniverzitetskom obrazovanju

Napor za povećanje broja tigrova, vrste koja se nalazi na vrhu lanca ishrane, utiče i na zaštitu drugih ugroženih vrsta i obezbeđuje zdrav ekosistem širom staništa. Za više informacija o projektu C.A.T. posetite stranicu discovery.com/projectCAT

Osim pokroviteljstva za stanište, kompanija Discovery će upotrebiti svoje kreativne kapacitete i globalne platforme koje broje i do 3 milijarde gledalaca širom sveta, kako bi promovisala Tx2 napore Svetskog fonda za zaštitu divljih životinja, koji su počeli 2010. godine u cilju udvostručavanja populacije divljih tigrova širom sveta do 2022. godine – godine Tigra.

Kompanija Discovery će kreirati sadržaj u vezi sa projektom C.A.T. kako bi podigla svest i podstakla gledaoce širom sveta da se uključe u akcije podrške divljim tigrovima.

Ovim projektom, kompanija Discovery u saradnji sa Orlandom fon Ajnzidlom (Orlando von Einsiedel), Oskarom nominovanim rediteljem filma VIRUNGA, počinje snimanje serijala posvećenog tigrovima koji će biti emitovan na Discovery kanalima 2018. godine.

Povezana vest:  Mala dela su velika stvar – Lidl Srbija i Crveni krst Srbije prikupljaju namirnice za najugroženije

Napori Svetskog fonda za zaštitu divljih životinja uključuju očuvanje dodatnih staništa tigrova širom 13 zemalja, uz rigorozne naučne analize i nadgledanje tigrova i njihovog plena, kao i zalaganje za podizanje svesti o očuvanju tigrova i sprečavanju ilegalne trgovine životinjama širom sveta.

“Populacija tigrova je u usponu prvi put u ovom veku”, izjavio je Karter Roberts (Carter Roberts) predsednik i generalni direktor Svetskog fonda za zaštitu divljih životinja. “Ovi brojevi odražavaju neverovatnu posvećenost regionalnih lidera i vodećih filantropa u povećavanju broja tigrova u divljini. Potrebno nam je mnogo više od pokreta kako bismo postigli ove ciljeve. Predanost kompanije Discovery i njen globalni domet mogu u velikoj meri da inspirišu ostale da se pridruže ovoj akciji.”