Na drugom humanitarnom Sportskom bazaru prikupljeno je više od 600.000 dinara za izgradnju hemato-onkološkog odeljenja klinike u Nišu za lečenje dece obolele od raka, saopštili su danas organizatori. Sportski bazar održan je juče u Mikser Hausu. Prikupljeno je 452.450 dinara, a zaposleni u Egzit (EXIT) festivalu dodali su 150.000 pa je ukupan iznos premašio 600.000 dinara.

Nesvakidašnja dobrotvorna akcija, zahvaljujući humanitarcu Jovanu Simiću i EXIT fondaciji, uz podršku NURDOR-a i Mikser Hausa, okupila je veliki broj sportista, pisaca, glumaca, voditelja i drugih javnih ličnosti. Kako se navodi u saopštenju, prva faza radova na hemato-onkološkoj niškoj klinici za decu je pri kraju, dok bi druga faza, kojoj su namenjena sredstva sakupljena na Sportskom bazaru, trebalo da počne na proleće.

Posetioci Sportskog bazara mogli su od domaćih proslavljenih sportista da kupe dresove, lopte, kapice i druge rekvizite kojima su oni osvajali svetska postolja. Medju eksponatima su se izdvojili ogrtač Andije Prlainovića, olimpijski dres Miroslava Raduljice, kao i plivačka kapa Milorada Čavića.

-Jovan Simić je toliko akcija napravio i on je neko kome se divimo i čiji rad uvažavamo. To što on radi je velika stvar i svi bismo trebali da se ugledamo njega. Mi iz Fudbalskog saveza Srbije ćemo uvek biti tu da pomognemo – rekao je trener golmana Fubalske reprezentacije Srbije Radiša Ilić, koji se zajedno sa Ivicom Kraljem družio sa posetiocima.

Velika gužva tokom celog Bazara bila je na štandu Zorana Kesića i ekipe emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“. Sav kontigent majica i šolja koje su zaštitni znak te emisije, prodat je u rekordnom roku.

Povezana vest:  Spomen ploča Majklu Džeksonu na Vest endu

-Prezadovoljan sam učinkom štanda ’24 minuta’ na Sportskom bazaru. Svih 85 šolja koje smo doneli razgrabljene su u prvih 15 minuta. Čestitam svima koji su danas bili u Mikseru, ovo je mali korak ka izgradnji bolnice u Nišu, ali bitno je da i dalje koračamo – rekao je Kesić.

Jedan od najposećenijih na Sportskom bazaru bio je štand altruističke sekcije „Šampioni srca“ beogradske Matematičke gimnazije, na kome su se prodavale majice sa likom Nikole Tesle.

Povezana vest:  ODABRANO TROJE FINALISTA CHIPSY NACIONALNOG KONKURSA

Čitalačka publika uživala je u druženju sa piscima koji su potpisivali svoje knjige i razgovarali sa posetiocima. Štandovi Branka Rosića, Vladimira Kecmanovića, Gorana Gocića i Marka Vidojkovića su na kraju Bazara ostali prazni, kao i štandovi Vice-a, Mentalnog razgibavanja i THC la Familije.

Ogromno interesovanje izazvale su tekvondo reprezentativke Milica Mandić i Tijana Bogdanović koje su bile na štandu Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  37. BLACK N EASY FASHION WEEK, Sjajna zabava na Esprit&Sportina - Fashion&Fun događaju

Sportski bazar je nastavak akcije Asovi za decu, kada je na humanitarnoj utakmici u Beogradu u maju na stadionu Partizana prikupljeno više od 14,5 miliona dinara.

-Jovan Simić nam je svojom prethodnom akcijom pomogao da završimo jedan deo bolnice u Nišu. Ovo je promotivna akcija i želimo da se ovim putem obratimo javnosti, da im damo do znanja da aktivno radimo na tome da se klinika sledeće godine završi – rekao je Todor Mančić iz NURDOR-a.

Svi koji nisu bili u mogućnosti da dodju na Sportski bazar, a žele da pomognu, mogu to učiniti slanjem sms poruke na broj 1150, ili uplatom na račune: 170-30010715002-76, za uplate iz inostranstva: SWIFT BIC: BACXRSBG,IBAN: RS35170003001071532092 kod Unicredit Bank. Za završetak druge faze potrebno je 350.000 evra.