Plesni klub RIS vratio se juče sa tri osvojena pehara sa Evropskog prvenstva u džez, modernom i klasičnom baletu! Una Stepanović dvostruki je evropski šampion u klasičnom i modernom baletu, dok je u kategoriji ‘džez grupa dece’ Risu pripala srebrna medalja!

Una Stepanović se za ova prestižna priznanja izborila u konkurenciji od preko 40 devojčica. Pored toga što je deo plesnog kluba Ris, Una je i učenica niže baletske škole „Lujo Davičo“, a uskoro će svoje školovanje nastaviti van naše zemlje.

Ovo je za mene veoma važan uspeh, s obzirom na to da sam osvojila medalje u dve plesne kategorije koje najviše poštujem i volim. Planiram u životu da se potpuno posvetim klasičnom baletu, ali naravno i da napredujem i dalje u savremenoj igri. Za ovakav uspeh potrebno je mnogo rada i truda, ali mi ništa nije teško jer radim nešo što najviše volim! Inspiraciju nalazim u pozorišnoj plesnoj sceni, a najveću podršku mi pruža porodica koja je uvek uz mene, kao i moj prvi i dugogodišnji trener Tamara Popović“, rekla je Una nakon takmičenja.

Povezana vest:  ADIDAS PREDSTAVLJA REVOLUCIONARNU TEHNIKU TKANJA PATIKA - FUTURECRAFT TAILORED FIBRE

Grupa od sedam devojčica (Marija Jovanović, Nina Vukić, Mina Vukmanović, Anđela Đurić, Lara Mijačić, Dana Moslavac i Iva Bukilić) vratila nam se sa titulom vicešampiona u kategoriji ‘džez grupa dece’. Ove devojčice ste mogli da gledate u mnogim pozorišnim predstavama, kao i u emisiji „Pinkove zvezdice“ i u šou programu „Ja mogu sve“, u okviru kojeg su, između ostalih, odigrale koreografiju ‘Samo da rata ne bude’ koju je zapamtila cela nacija.

Povezana vest:  I pobednik je... #ADAMyouself: Opelova onlajn kampanja koja je postala internet senzacija

„Srbija već nekoliko godina dokazuje da ima veliki broj talentovane dece u ovom sportu, a srpska himna se u Poljskoj čula mnogo puta. Ovo je samo jedan u nizu uspeha ovih mladih plesača. Ljubav prema plesu, posvećenost, talenat, ali i naporan rad su doveli ove devojčice na mesto evropskih šampiona. Ali, ono što ih dodatno izdvaja je sportsko ponašanje i izražen timski duh koji pokazuju na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu“, rekla je Tamara Popović, trener i osnivač Ris-a.

Povezana vest:  Probuđena i blistava koža kao nakon dobro prospavane noći uz NIVEA Q10 plus Energy dnevnu kremu protiv bora

Evropsko prvenstvo u džez, modernom i klasičnom baletu održalo se ove godine od 5-og do 10-og decembra u poljskom gradu Mikolajkiju.