ekoloski_karavnEkološki karavan na Adi Ciganliji

 

 

Zelena lista Srbije poziva Vas da prisustvujete završetku biciklističkog karavana na Adi Ciganliji, koji će označiti kraj velike ekološke kampanje „Oplaneti se! Recikliraj“.

Internacionalni biciklistički karavan počeo je u Vranju, 26.juna kad je 30 biciklista krenulo na put dug 600 kilometara prenoseći poruku ekološke kampanje kojom su želeli da utiču na nadležne institucije, građane, ekološke organizacije i druge aktere u društvu da se u okviru svojih nadležnosti aktivnije uključe u rešavanje problema odlaganja otpada, pre svega kroz stvaranje uslova za selekciju i odvajanje otpada kao neophodnog uslova za proces reciklaže.

Povezana vest:  Završen konkurs „Zaštita za sve“ za osnovne škole, učitelje i đake

Poslednja tri kilometra biciklisti će voziti od Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu do restorana „Jezero“ na Adi Ciganliji, zajedno sa učesnicima na projektu – Balkanskim fondom za lokalne inicijative, Mladim istraživačima Srbije i partnerima – predstavnicima Instituta za održive zajednice (ISC), Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Telenor fondacije i kompanije ASUS.

Povezana vest:  Đorđe Stanojević pobednik Plana B