Deca iz Prihvatilišta izvela su u četvrtak, u prepunoj sali Ustanove kulture Palililula, svoju himnu “Pobedi” tokom akcije koja nosi simboličan naziva “Minut do 12”, a koja je organizovana sa ciljem da se prikupe sredstava za projekat “Pobedi za decu iz Prihvatilišta”.

Na ideju da pokažu kako se zajedničkim snagama može doći do cilja, pokazala su deca iz Vaspitno – popravnog doma Kruševac, Doma učenika PTT škole u Beogradu i Prihvatilišta za decu. Program je počeo monodramom koju je izveo štićenik Š.M. iz Vaspitno-popravnog doma Kruševac, a nastavljen sa spletom folklornih igara i ritmičkom gimnastikom u izvošenju dece iz Doma srednje PTT škole, a potom je usledila himna Prihvatilišta.

Povezana vest:  Klingonski jezik hrabro korača ka popularnoj kulturi

Direktor Doma učenika srednje PTT škole Saša Rokvić kaže da je ovo bila odlična prilika da talenat dece bude vidljiviji  pred širom publikom.

-Veoma sam zadovoljan što je Dom učenika srednje PTT škole bio deo ove akcije i što smo bili u mogućnosti da organizujemo ovakvu humanitarnu priredbu za decu bez roditeljskog staranja. Dom učenika srednje PTT škole je u više navrata pomagao i učestvovao u raznim akcijama za decu iz Prihvatilišta, a spremni smo da i u budućnosti podržimo humanitarne akcije – kaže Rokvić.

Upravnik Vaspitno-popravnog doma Kruševac Ivan Mijailović kaže da je ideja da se pomogne Prihvatilištu postojala odavno, a da je sada konačno realizovana.

Povezana vest:  Adriana Lima na svom twitter profilu čestitla Božić na srpskom!

–  Naši štićenici su u više navrata učestvovali u humanitarnim akcijama, to je uvek dobra prilika da se pokaže njihov talenat. Monodrama koju je izveo naš štićenik bila je ujedno i oproštajna, jer jer on uskoro kreće u samostalni život – kaže Mijailović.

Nakon priredbe svi zainteresovani su moći da kupe rukotvorine na izložbenim štandovima, koje su napravila deca iz Vaspitno –popravnog doma Kruševac, i da na taj način doprinesu akciji.

Rukovodilac Prihvatilišta Danijela Stajković, kaže da je akcija “Minut do 12” bila odlična prilika da se izbrišu granice između dece.

-Na jednom mestu su se okupili mladost, energija dobra nada za decu Prihvatilišta. Bilo je veliko zadovoljstvo pratiti publiku koja je zajedno u glas sa decom pevala himu naše ustanove – kaže Danjela.

Povezana vest:  U prvom minutu nove godine rođene tri bebe

Ukoliko želite da pomognete deci Prihvatilišta da uskoro pređu u novi i veći prostor, koji će im omogućiti osnovna prava i potrebe svakog deteta, budite humani i u zavisnosti od vaših mogućnosti uplatite sredstva na žiro-račun namenjen za projekat „Pobedi za decu iz Prihvatilišta“.

Informacije za uplatu:

Primalac:  Zavod za vaspitavanje dece i omladine, Pobedi za decu Prihvatilišta, Bulevar oslobođenja 219, 11000 Beograd.

Svrha uplate: Uplata za projekat „Pobedi za decu Prihvatilišta“ br. 08 -979“

Broj računa 840-1421761-32