Beograđani će tradicionalno kao i svake godine 1. januara u „Ulici otvorenog srca“ proslaviti Novu godinu sa svojim dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima.
Ta ulica ih poziva da svi zajedno u Novoj godini pomognu od srca onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Kao i svake Nove godine u okviru „Ulice otvorenog srca“ biće organizovana humanitarna akcija koja će svojim porukama i darovima od srca pomoći onim najugroženijima – našoj deci, saopštila je Turistička organizacija Beograda.
Humanitarna akcija ovogodišnje „Ulice otvorenog srca“ posvećena je deci iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine – prihvatilište i prihvatna stanica Beograd.
Osnovno obeležje ovogodišnje „Ulice otvorenog srca“ biće crveni nosići, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć.
Svi koji budu nosili crvene nosiće podržaće decu iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine – prihvatilište i prihvatna stanica Beograd.
Na taj način simbolično će mo poslati poruke ljubavi i solidarnosti sa željom da sva deca kojoj je neophodna naša pomoć, naš zagrljaj, razumevanje i toplina – žive bezbrižno.
TOB zato poziva građane da 1. januara obuku svoju najcrveniju odeću, stave crveni nos na radost našoj deci i da se pridruže „Ulici otvorenog srca“.
„Ulica otvorenog srca“ nastala je pre više od 45 godina u Srpskoj kafani kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.
Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost.
„Ulica otvorenog srca“, koja se tradicionalno svakog 1. januara održava u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, a od prošle godine i u Skadarliji.
„Ulica otvorenog srca“ je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada.
Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima „Ulice otvorenog srca“, znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.
Muzičko- zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212, Radio Beograda, opštine Stari Grad i u Skadarliji. Kao i na Savskoj promenadi i u mnogim beogradskim opštinama.
Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, svi će moći da se priključe humanitarnoj akciji i otpočnu 2017. godinu na najlepši način: pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija – našoj deci.
Na taj način simbolično ćemo poslati poruke ljubavi i solidarnosti sa željom da sva deca kojoj je neophodna naša pomoć, naš zagrljaj, razumevanje i toplina – žive bezbrižno.
Kompanija IDEA je dugogodišnji prijatelj i pokrovitelj ove manifestacije.
Manifestacija će biti održana u Svetogorskoj ulici, delu Makedonske ulice – od Takovske do zgrade Doma omladine i u Skadarliji.
Punktovi raznih dešavanja su: Pjaceta ispred Ateljea 212, Srpska kafana, prostor ispred zgrade opštine Stari grad, prostor ispred zgrade Radio Beograda, ispred Kuće Đure Jakšića u Skadarliji…
Učesnike će pozdraviti i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor TOB-a Miodrag Popović.
Mali vatromet će simbolično označiti početak „Ulice otvorenog srca“.
Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači „Ulice otvorenog srca“, a gosti posle šetnje ulaze u Srpsku kafanu – na tradicionalni svečani ručak (početak oko 13.00) gde goste služe glumci Ateljea 212.
Učestvuju dečiji hor „Čarolija“, Leontina, Minja Subota, Lena Kovačević , Đura i Mornari, Orkestar flauta, Ljuba Ninković, Beogradski duvački orkestar, Vocal 5, Dečiji orkestar saksofona, glumci i pevači: Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Aleksandra Đoković, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković, zatim Sestre Gobović i grupa DOT…

Povezana vest:  NUNS i NDNV:Fotoreporteri će tražiti pravdu u Strazburu