Klasične telefonske govornice polako odlaze u zaborav a na njihova mesta u glavnom gradu Austrije postavljaju se automati za mobilne telefone i dodatnu opremu za mobilne uređaje.

Umesto telefonskih govornica u šest metro-stanica u Beču postavljeni su automati, ali ne za vozne karte, slatkiše ili kafu, već za mobilne telefone. Ove godine je planirano postavljanje još 30 takvih aparata.

Povezana vest:  Šta je to omnivorna ishrana?

Kada Bečlijama iznenada zatreba mobilni ili nešto od opreme za mobilne telefone: punjač, slušalice i sl. to se odnedavno može nabaviti tokom 24 sata u podzemnim metro-stanicama. Za 30 evra može se kupiti na pr. jedan pametni ili obični mobilni telefon. Iza svega toga stoji ideja da se standardni automati za piće i slatkiše opreme i mobilnim uređajima.

Povezana vest:  Nestlé pokreće globalnu inicijativu kako bi pomogao da deca budu zdravija

Koliko nam se puta desilo da nam se isprazni baterija na mobilnom a nismo u mogućnosti da je dopunimo ili smo na putovanju a nismo poneli slušalice. Život bez mobilnog telefona danas se teško može zamisliti jer mobilni više nije samo telefon, već i kalendar, fotoaparat, skener i još mnogo toga.

PHOTO: Wiener Linien

 

Povezana vest:  Britanska kaljica propustila nogovodišnju službu zbog jake prehlade