Prvi put u Beogradu i Srbiji, trkači i trkačice će u nedelju 22. januara, imati priliku da učestvuju na nesvakidašnjoj trci u gaćicama po snegu. Revijalnih 1km trči se u znak radosti i čarolije zime. Start trke je u 11:00 ispred Saruna spa centra na Adi Ciganliji. Učešće je besplatno, a svim učesnicima je obezbeđeno toplo mesto za presvlačenje i čaj nakon trke.
I dok nas svakodnevnica bombarduje brigom, strahom i težinom životne situacije, potrebno je da napravimo iskorak i preokrenemo nastojanje u u svoju drugu krajnost: igru, radost i lakoću postojanja. Šta bolje nego od toga nego trčanje u gaćicama po snegu?
Ujedno, kontrolisano izlaganje hladnoći je i najbolji način da unapredite svoj imunitet i podmladite organizam. Ne čudi, da i najveći svetski sportisti kao što su Novak Đoković koriste kriosaune za svoj oporavak. Sličan tretman patentirao je i Vim Hof, vlasnik Ginosevog rekorda u dužini boravka pod ledom. Hof je 2008. godine proveo 1 sat i 18 minuta uronjen do glave u kutiju sa ledom.
Prijavljivanje na trku je besplatno i vrši se 15 minuta pred početak trke. Obezbeđen je prostor za presvlačenje i čaj nakon trke. Trka je otvorena kako za muškarce tako i za devojke. Nagrada za trkača sa najupečatlivijim kostimom je relax masaža.
Organizator trke je Beogradski trkački klub uz podršku Saruna Welness Ada Ciganija.
Beogradski trkački klub je poznat po organizaiciji zabavnih trka na beogradskim ulicama: Trka u pidžamama, Tropska trka u havajskim košuljama, Trka mrmota pod blagoslovom Bila Mareja, Čokoladna trka i druge.
Povezana vest:  Formiran prvi Pokret za mentalno zdravlje