Atletika 2017 doo kao organizator Evropskog prvenstva u atletici je potpisala saradnju sa organizacijom „Čep za hendikep” i tako podržala istoimenu akciju koja postoji pune četiri godine. Akcija je zvanično promovisana u okviru Državnog prvenstva u atletici do 20 godina, koje je ovog vikenda održano u Atletskoj dvorani u Beogradu. Evropska šampionka u skoku u dalj, Ivana Španović, je zajedno sa volonterima prikupila prve čepove, a svi prisutni su upoznati sa samom akcijom koja se realizuje u okviru Green Inspiration programa Evropske atletike.

Povezana vest:  Vrhunska medicina u Beču

Posebno obeležene kante za plastične čepove, kao I informativni posteri biće postavljeni u svim zvaničnim sportskim objektima Evropskog prvenstva u dvorani Beograd 2017, a sama akcija će trajati do završetka prvenstva, 5. marta. Tako će pored organizatora takmičenja i volontera, i svi takmičari i posetioci iz zemlje i inostranstva moći da uzmu učešće u akciji. Novcem od reciklaže prikupljenih čepova sa plastičnih flaša i tetrapaka kupiće se ortopedska pomagala i tako pomoći osobama sa invaliditetom u Republici Srbiji da poboljšaju svoj kvalitet života.

Povezana vest:  Eucerin®DermoPure – vaš saveznik u borbi protiv akni

Udruženje „Čep za hendikep” je do sada prikupilo 60 tona čepova. Kupljeno je 53 ortopedskih pomagala: 35 invalidskih kolica, 8 hodalica, 3 uspinjača za stepenice, 6 pari štaka i 1 dizalica za transver. Samo u 2016. godini je nabavljeno 15 ortopedskih pomagala. Plan za 2017. godinu je da se pomogne oko 30 osoba sa invaliditetom na teritoriji Republike Srbije.

Povezana vest:  „Bečki holding“ – korporacija za dobrobit građana

Verujemo da ćemo zajedničkim snagama tokom pripreme prvenstva kao i za vreme samog takmičenja uspeti da prikupimo dovoljan broj čepova i značajno doprinesemo akciji “Čep za hendikep”.

POMOZI I TI – UBACI ČEP!