Da li nam je neophodna detoksikacija? Odgovor je svakako DA. Kako nažalost živimo u okruženju gde ni na planinama ne postoji potpuno čist i nezagađen vazduh, shvatamo da nam je potrebna detoksikacija organizma ma gde i u kakvim uslovima živeli. Zagađenost doprinosi nastanku raznih bolesti, ali često i hormonalnoj neravnoteži.

Bez obzira na izvor zagađenosti, organ koji proces detoksikacije treba da izvrši je svakako jetra, ali i bubrezi. Jetra predstavlja primarni organ za detoksikaciju. Ona zapravo štiti ostatak tela od štetnih materija smanjujući njihovu toksičnost i spremajući ih za izlučivanje.

Pored njih, mnogi ne znaju da su zapravo pluća važan deo procesa detoksikacije i odgovorna su za filtriranje gasova, alergena, buđi i raznoraznih toksina. Kako se naš organizam često nalazi pod stresom, skloni smo da u tim trenucima dišemo ubrzano, sa plitkim udisajima. Možda ćete pomisliti da ovo i nema velikog značaja. Međutim, realnost je drugačija. Takav ‘’plitki’’ način disanja smanjuje protok kiseonika do svih tkiva u organizmu. A time se otežava proces detoksikacije.

Svakako, pored nabrojenih ključnih organa za proces detoksikacije, koža, kao najveći ljudski organ ima vrlo značajnu ulogu.

Kožu mnogi nazivaju senzornim organom. Služi za termoregulaciju, sekreciju i ekskreciju. Koža ima važnu ulogu u odbacivanju toksina i može pomoći bubrezima pri detoksikaciji, Ona ima moć da evakuiše otpadne toksične proizvode koji se u vidu kristala, rastvorivih u tečnostima, izlučuju kroz znoj. Stoga, znojenje predstavlja odličan način za detoksikaciju celog organizma. Shodno tome, svaka fizička aktivnost pomaže u detoksikaciji, jer upravo ona dovodi do znojenja, a time i do izbacivanja toksičnih materija iz organizma.

Povezana vest:  Kako se izboriti sa praznicima ako vodite računa o ishrani

 Kako znamo da je vreme za detoksikaciju organizma?

Pored toga što je organizmu potrebna redovna detoksikacija, vrlo je bitno da čim osetimo ili uočimo simptome poput – umora, glavobolje, mučnine, ali i promena i osipa na koži znamo da je kucnuo čas za detoksikaciju. Dakle, nikada ne zanemarujmo govor kože jer je vrlo često put ka ispravljanju loših životnih navika.

Važni koraci na putu detoksikacije

# 1 Voda i piling

Unos dovoljne količine vode obezbediće da organizam nesmetano radi i obavlja sve procese unutar njega. Minimalni unos vode predstavljen je u 8 čaša dnevno. Pored tečnosti, uklanjanje izumrlih ćelija sa kože, tzv. piling,  pomoći će da koža prodiše i izbaci štetne materije.

#2 Fizička aktivnost

Kako smo rekli, bilo kakav vid fizičke aktivnosti doprineće znojenju tela, odnosno izbacivanju toksičnih materija. Iako ste ponekad pomislili da vam znoj smeta, ovaj proces je idealan kako bismo organizam očuvali zdravim. Čak, ukoliko nemate redovne fizičke aktivnosti, savetuje se da povremeno odlazite u saunu, gde će izvor toplote koja vas okružuje naterati telo na znojenje, a time i čišćenje organizma.

Povezana vest:  Klupski ples sa zvezdama

#3 Izbegavajte zagađena okruženja

Šetnja parkovima umesto zagađenih gradskih ulica i neprovetrenih tržnih centara biće mnogo bolji izbor.

#4 Emocionalno zadovoljstvo

Koliko puta smo čuli da je smeh lek? Vrlo često! I zaista je tako. Briga, stres koji nam nameće svakodnevni ritam života, doprinose da se osećamo loše. Sigurno da bi nam meditacija poput joge doprinela da se osećamo bolje. A čim su duša i telo u skladu onda i organizam ima dovoljan nivo energije da se bori sa svim hemijskim i emotivnim zagađivačima.

 

#5 Zdrav san

Kako je koža sastavljena od mnoštva malih fabrika, ćelija, koje svakodnevno proizvode otpad, potrebno je dati im vreme da se obnove. Celo telo, kao i mozak su aktivni tokom dana. Ali ni sa kožom nije ništa drugačije.

Stoga, kada mozak počne da se opušta, i ode na počinak, dolazi i vreme za obnavljanje ovih malih fabrika koje su nesumnjivo vrlo važan segment celog organizma. Prvi ključni korak kvalitetnog obnavljanja ćelija jeste oslobađanje ćelija od ćelijskog otpada, svih delova koji su pretrpeli oštećenja tokom dana, kao i od nakupljenih toksina.

Povezana vest:  Bečlije troše 183 miliona evra na letnje aktivnosti

Detoksikacija kože odvija se upravo u vremenu od 22h pa do negde 02h, i traje oko 4h. Zato, nije isto utonuti u san nakon 22h, jer biološki proces se ne može pomerati u skladu sa našim životnim navikama.

Međutim, kako navike teže menjamo, onda u pomoć dolaze stručnjaci Laboratorije Nuxe, koji su osmislili idealnog noćnog partnera za sve tipove kože i starosne dobi.

NOĆNO REŠENJE ZA DETOKSIKACIJU KOŽE

Zahvaljujući Super-Detox kompleksu s ekstraktom albicije (drveta svile) i šećera dobijenih biotehnologijom, ovaj revolucionarni noćni fluid stimuliše detoksikaciju ćelija, dok cvetovi pasiflore, anchuse i maka u srcu ćelija obnavljaju oštećenu mitohondrijalnu DNK i pune kožu energijom.

Ujutro je inače umoran ten jednostavno oživljen, svež i odmoran, kao da ste spavali dodatna 2 sata. Iz noći u noć, koža je detoksikovana, obnovljena i vidljivo podmlađena.

Za sve tipove kože i sve starosne dobi.

Cena: 4602 rsd

NUXE prirodnu kozmetiku potražite u apotekama.

www.nuxe.rs