Vlasnica jednog kafića u Beču donela je odluku da počne da naplaćuje mušterijama korišćenje električne energije za punjenje mobilnih telefona ili tableta, preneli su austrijski mediji.

Jedan posetilac kafea bio je iznenađen kada je na svom računu ugledao cenu za „struju“ i postavio je fotografiju na društvenoj mreži Fejsbuk.

Vlasnica i menadžerka bečkog kafea, Galina Pokorni (Galina Pokorny) počela je da naplaćuje po evro onima koji predugo pune svoje mobilne telefone.

Povezana vest:  Izmena režima saobraćaja u toku radova na rehabilitaciji autoputa kroz Beograd

Prema njenim rečima, ako gost kafića koristi utičnicu duže od dva sata, biće mu naplaćen evro za to.

„Svakodnevno se suočavam sa velikim brojem turista koji pune svoje telefone, fotoaparate i tablete. Izvinite, ali ko će mi platiti za to“, upitala je Pokorni i dodala da je petnaestominutno punjenje prilikom ispijanja kafe i dalje besplatno u njenom kafeu.

Povezana vest:  Eucerin®Dermo Purifyer linija - dubinsko čišćenje i totalna nega i hidratacija za savršen početak proleća!

Austrijski portal thelocal.at navodi da je prema zakonu moguće naplatiti upotrebu električne energije, ali je potrebno prethodno obavestiti mušteriju o tome.