– I ove godine, BELhospice tim će na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu okupiti trkače, rekreativce i sve ljude dobre volje koji će u okviru BELhospice tima trčati za izgradnju prvog hospisa u Srbiji. Tradicionalno, svake nedelje od 10 časova na Adi Ciganliji se održavaju otoreni i besplatni treninzi BELhospice tima za maraton, uz vođstvo profesionalnih trenera i prisustvo  poznatih ličnosti koje u znak podrške trče zajedno sa našim sugrađanima.

Glumica Bojana Stefanović je započela viralni #betherechallenge, uputivši izazov svojim kolegama da dođu na nedeljni trening BELhospice tima i na taj način ličnim primerom skrenu pažnju na nužnost kvalitetnog palijativnog zbrinjavanja onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti. Izazovu #betherechallenge mogu da se pridruže svi građani tako što će se pridružiti BELhospice timu na treningu u nedelju i putem društvenih mreža lično pozvati dvoje prijatelja da već narednog vikenda slede njihov primer. Na taj način, svi mogu da daju svoj doprinos širenju solidarnosti i promovisanju vrednosti humanog odnosa našeg društva ka obolelima od najtežih bolesti.

Povezana vest:  Produženi rok za prijavljivanje za ,,Kad porastem biću…” program!

Pozivamo da nam se pridružite u nedelju 12. marta u 10h na Adi Ciganliji na zajedničkom treningu (okupljanje u kafiću Šuma na Makiškoj strani) i budete tu za prvi stacionarni hospis u Srbiji.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i tako pomoći da zajedno podstaknemo društvo u celini da se uključi u akciju i donira sredstva za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od raka.

Povezana vest:  Keli Ozborn reklamira modnu liniju Madone i njene ćerke

BELhospice nastavlja veliku kampanja za izgradnju prvog hospisa u Srbiji započetu prošle godine pod sloganom Budi Tu se, sa ciljem podizanje svesti u javnosti o neophodnosti izgradnje ovakve ustanove, kao i motivisanje pojedinaca za ukjučivanje ličnim angažovanjem i ličnim fandrejzing aktivnostima.

BELhospice tim na Beogradskom maratonu je jedna u nizu planiranih akcija u okviru kampanje, a sredstva sakupljena ovom prilikom biće namenjena za otvaranje dnevnog centra u okviru prve faze projekta za izgradnju hospisa, koje je planirano na leto 2017. godine.

Povezana vest:  SUPER DORUČAK ZA SUPER HEROJE