KZS Hrana za Sigurnu kucu 2Uručena donacija kluba “Cinema” “Sigurnoj ženskoj kući” iz Beograda

 

Vlasnik jednog od najpopularnijih beogradskih noćnih klubova “Cinema” koji se nalazi na Kalemegdanskoj tvrđavi, Andreja Kesić uručio je Vesni Stanojević, predsednici nevladine organizacije “Sigurna ženska kuća” donaciju u robi (mleko i mlečni proizvodi, voće, povrće, suhomesnati proizvodi, konditorski proizvodi, sredstva za higijenu) u vrednosti od 2.000 evra. Sredstva su izdvojena  kao deo prihoda od zarade kluba “Cinema” u prethodnom periodu.

-Ideja nam je da ovakva vrsta donacija postane tradicionalna, te da se “Cinemi” prikluče I vlasnici ostalih noćnih klubova u Beogradu, kako bismo napravili jednu lepu manifestaciju kojom će se pomagati najugorženijima u našem gradu. Mislim da svaki od noćnih klubova može da odvoji deo prihoda od zarade i pomogne onima kojima je pomoć neophodna, rekao je Andreja Kesić.

Povezana vest:  Džeki Čen na koncertu za pomoć žrtvama potresa u Kini

KZS Hrana za Sigurnu kucu Dejan Cukic, Andreja Kesic i DJ PukiDonaciju je ispred “Sigurne ženske kuće” primila predsednica Vesna Stanojević, koja je podsetila da u Beogradu trenutno postoje dve kuće namenjene za prihvatanje žena i dece koji trpe nasilje u porodici, dok je treća u izgradnji.

-Kroz jednu kuću dnevno prođe između 50-60 žena sa decom, a ova donacija je velika stvar za njih, jer su svesne da nisu zaboravljene niti zapostavljene od strane društva. Ujedno je meni, kao predsednici “Sigurne ženske kuće” podstrek da istrajem u tome čime se bavim. Sve što se našim korisnicama obezbedi u vidu namirnica I higijenskog programa je dobrodošlo. Treba reći da u “Sigurnim ženskim kućama” ima I dosta dece, od kojih su mnoge bebe. Deci u “Sigrunoj ženskoj kući” je takođe potrebna posebna pažnja, jer su često svedoci zlostavljanja svojih majki, koje su i same usled toga psihički nestabilne i ne mogu im u većini slučajeva biti oslonac, kada i same ne stoje čvrsto na zemlji, istakla je Vesna Stanojević.

Povezana vest:  Nedostaje vam kreativnosti? Možda se ipak samo radi o nedostatku gvožđa?

U klubu “Cinema” do sada su nastupili “Van Gogh”, Kiki Lesendrić i Severina Vučković, a  24.jula će nastupiti Dejan Cukića i “Spori ritam bend”.

-Ovo je ujedno naš povratak na scenu “Cineme”, jer smo pre deset godina ovde nastupali svake subote. I postava će biti iz tog perioda, tako da će sa nama pevati i Marija Mihajlović, rekao je Dejan Cukić.

Povezana vest:  Taft ti poklanja frizuru za maturu

Andreja Kesić, vlasnik “Cineme” najavio je da će do kraja jula u klubu nastupiti DJ Puki i Nina Badrić, a tokom avgusta i Toni Cetinski. Takođe će deo prihoda biti izdvojen za kupovinu neophonih namirnica za “Sigurnu žensku kuću”.