summer3p_2010_logo_1Ubaci limenku – dovrši skulpturu
U okviru ovogodišnjeg Summer3p festivala, u centru Palića, 16. jula biti postavljena skulptura napravljena od odbačenog materijala sa otpada.
Ova skulptura će biti postavljena dve nedelje (od 16. do 30. jula) i nastala je u koordinaciji Jugoslava Sivića iz Radionice Art i Vlatka Jovićevića iz udruženja AŠC Palić koje je organizator Summer3p festivala. Pored skulpture u obliku ribe dugačke 6 metara, biće postavljen bilbord na kom će se nalaziti informacije o projektu. Sloganom „Ubaci limenku – dovrši skulpturu“, pozivaju se svi građani da se aktivno uključe u ovaj projekat.
Skulptura je izrađena od odbačenih materijala koji se nalaze na otpadu i koji su van upotrebe.
Ova postavka, kao vid ulične umetnosti, ima za cilj kako ulepšavanje urbane sredine, tako i podizanje ekološke svesti šire populacije o značaju urbanih zelenih površina, biodiverzitetu kao i separaciji i reciklaži otpada.
Projekat je nastao u organizacuje udruženja AŠC Palić, a uz podršku Fonda za povraćaj i reciklažu limenki Recan, Coca-Cola Hellenic Company, JP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, „Park Palić“ d.o.o. Subotica i Ministarstva Republike Srbije za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja.
Glavna kampanja ovogodišnjeg Summer3p festivala je Očistimo jezero Palić i njen cilj je rešavanje tridesetogodišnjeg ekološkog problema jednog od najlepših prirodnih lokaliteta u ovom delu Evrope.
Podsećamo vas da će se, u okviru ove kampanje, između ostalog, u subotu, 24. jula, od 12h do 14h, u Eko Centru Palić, održati Ekološka tribina (javna rasprava) – prezentacija Izveštaja instituta „Jaroslav Černi“.
Posetioci će biti upoznati sa mogućnostima i fazama čišćenja jezera Palić.
Na tribini će učestvovati sve relevantne organizacije i udruženja koja deluju na teritoriji opštine Subotica kao i predstavnici republičkih i pokrajinskih nadležnih institucija.
Odlična elektronska muzika u autentičnom, prirodnom ambijentu na samoj obali Palićkog jezera, festival Summer3p čine impresivnim letnjim provodom pod otvorenim nebom.
Između ostalih, na ovogodišnjem Summer3p festivalu nastupiće Dimitriy Pushkarev, Jarle Braathen, Soul Of Man, Egostereo i Marko Milosavljević.
Više informacija o svim izvođačima možete pronaći na sajtu Festivala –  http://www.summer3p.org
U toku je pretprodaja karata za Summer3p festival.
Kompleti karata po ceni od 900 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (i online putem njihove zvanične internet prezentacije –  www.eventim.rs
Pojedinačne ulaznice za svaki dan moći će da se kupe od prvog dana Summer3pa, 22. jula, na blagajni festivala, po ceni od 300 dinara.
Pored muzičkog programa, Summer3p će i ove godine biti i mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, tribina i kampanja.
Posetioci će, takođe, imati priliku da uzmu učešće u umetničkim radionicama.
Pored kampanje Očistimo jezero Palić, ovogodišnji Summer3p održava se i u znaku kampanje Stop nasilju!
Summer3p je nastao 2003. godine i tradicionalno se održava u vreme Festivala evropskog filma Palić. Nakon izmena u organizaciji, od 2005. godine, bogat program elektronske muzike, kao i ostali sadržaji na festivalu (brojne radionice, tribine i izložbe), privlače blizu 10.000 posetilaca svake godine.
Među izvođačima koji su do sada nastupili na Summer3pu, više je poznatih svetskih DJ-eva, izdvajamo samo neke: Matt Cantor (Freestylers), Chris Carter, James Allardyce, SCSI-9, Aril Brikha, Jody Wisternoff, Featurecast, Robert Babicz i mnogi drugi.
Organizatori festivala su udruženje AŠC i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice – FOKUS.
Povezana vest:  U petak i subotu na noćnoj liniji autobusa broj 16 Smoki žurka za sve putnike