arthur_guinness1Guinness  globalno proslavlja drugi po redu „Dan Arthura Giunnessa“

 

Vlasnici Guinness-a, najprodavanijeg tamnog piva na svetu, organizovaće drugu po redu proslavu Dana Arthura Giunnessa u četvrtak, 23. septembra 2010. Proslave će biti održane širom sveta i krigle će biti dignute u čast Arthura Guinnessa na događajima i svečanostima širom Irske, Evrope, Azije, Afrike, Severne Amerike i Kariba. Dan Arthura Guinnessa se organizuje u čast ovog pionira i filantropa koji je 1759. godine potpisao ugovor o zakupu pivare Sent Džejms Gejt na 9.000 godina i svetu predstavio robnu marku Guinness. Ova godišnja proslava daje direktan doprinos „Fondu Arthura Guinnessa“, koji podržava društvene preduzetnike sa ciljem uvođenja transformacionih promena u zajednicama širom sveta.

Povezana vest:  Dom omladine Beograda organizuje prvu radnu akciju u 21. Veku, na Međunarodni dan mladih uređujemo „zidić" ispred DOB-a

Svetska zdravica počinje u 17:59 časova (GMT) u Irskoj 23. septembra, uz velike koncerte koji se istovremeno organizuju u Ginisovoj pivnici na Sent Džejms Gejtu i pabovima i drugim lokacijama širom Dablina, Korka i Galveja. Među brojnim međunarodnim muzičkim zvezdama koje učestvuju u ovoj proslavi su Snou Patrol, Džej Šin i Paolo Nutini, koji će označiti početak slavlja širom sveta zdravicom sa Guinnessom u ruci u 17:59 časova, a potom svirati uživo za svoje obožavaoce.

Povezana vest:  Zimska služba Bečkih linija sve ređe u akciji

guinnessNakon početka proslave širom Irske, svetska proslava će se nastaviti u 17:59 časova, po lokalnom vemenu na Karibima, u Africi, Severnoj Americi, Aziji i širom Evrope, kada će se ljubitelji Guinnessa pridružiti proslavi i dići krigle u čast Arthura i izuzetnog nasleđa koje je ostavio.

Ronan Birn (Beirne), globalni marketing menadžer Guinness-a, ovim povodom izjavio je sledeće: ’’Dan Arthura Guinnessa je proslava u čast Arthura Guinnessa i robne marke Guinness koju je predstavio svetu. Izuzetno nam je drago što ćemo ovaj dan ponovo proslaviti sa ljudima širom sveta i raduje me što ću 23. septembra dići kriglu Guinnessa u čast ovog zaista inspirativnog čoveka.’’

Povezana vest:  Izmena režima saobraćaja za vreme gradskog dočeka Nove godine

U okviru prve proslave Dana Arthura Guinness-a prošle godine, koja se poklopila sa 250. godišnjicom od potpisivanja originalnog zakupa na Sent Džejms Gejtu, osnovan je „Fond Arthura Guinnessa“, koji za cilj ima da edukuje i podrži vodeće svetske društvene preduzetnike u oblasti uvođenja transformacionih promena u zajednicama širom sveta. Fond Arthura Guinnessa će nastaviti sa ulaganjima u ovoj oblasti i u 2010. godini.