Lena Bogdanović: Serija “Žene sa Dedinja” ne podilazi publici

lenaGlumica Lena Bogdanović izjavila je danas u Beogradu da je „dobro birala“ kada se odlučila da zaigra u TV seriji „Žene sa Dedinja“ i ocenila da je to urbana serija koja ne podilazi publici, i koja prikazuje probleme sa kojima se suočavaju srpske žene. 
„Žene sa Dedinja“ su srpska verzija „Očajnih domaćica“. Snimanje prve sezone, u režiji Dušana Lazarevića i po scenariju Biljane Maksić, završeno je nedavno u produkciji kuće „Emotion“, a prve dve epizode prikazane su danas novinarima u beogradskom bioskopu Kolosej. 
Lena Bogdanović je tom prilikom izjavila da retko igra u serijama, a da ju je kod ove privukao kvalitet scenarija. Dodala je da se „Žene sa Dedinja“ izdvajaju od ostalih srpskih serija po vizuelnom identitetu – režiji, kadriranju, scenografiji i kostimografiji – ali i po tome što „ne podilaze ukusu publike“. 
Pored Bogdanovićeve, glavne uloge tumače Dragan Mićanović, Irena Mičijević, Anđelka Stević i Maja Noveljić, a u produkcijskoj kući „Emotion“, u toku su pregovori o televiziji koja će seriju prikazati i o terminu njenog emitovanja. 
„Žene sa Dedinja“ su prva TV serija ove produkcijske kuće, i napravljene su izuzetno ambiciozno: sa najsavremenijom HD tehnologijom, raskošnom scenografijom, i uz mnogo kadrova. Prva sezona sa osam epizoda je snimana tri i po meseca na više od 30 lokacija u Beogradu – uključujući realne objekte u elitnom naselju Dedinje. 
U središtu radnje su četiri žene sa Dedinja koje vode naizgled ispunjene živote: gnevna advokatica iz stare beogradske porodice Klara Hadži Popović, uspešna, promiskuitetna vajarka Alisa Velebit, iskompleksirana domaćica Valerija i mlada Čarna Malbaš, supruga pevača Martina Malbaše, slavnog posle pobede na „Beoviziji“. 
Serija počinje doseljavanjem Malbaševih na Dedinje, i tragedijom na žurci u njihovoj kući koja će tešnje povezati Klaru, Alisu, Valeriju i Čarnu. 
Lena Bogdanović, koja igra vajarku Alisu, rekla je da serija prikazuje „jedan drugi Beograd“, koji nije „ni selo, ni Novi Beograd, niti nešto što je pravljeno samo u studiju.“ 
Serija, prema njenim rečima, „prikazuje probleme koji postoje ovde i danas, uz komičnu potku, sa primesama trilera i krimića, i prikazuje probleme ovdašnjih žena“. „Moguća je identifikacija sa svakom od četiri junakinje“, dodala je Bogdanovićeva, koja je ove godine ostvarila uloge u „Đavoljoj varoši“ i „Srpskom filmu“. 
Režiser Dušan Lazarević, koji poslednje 22 godine živi u Londonu, rekao je Beti da je prihvatio da radi seriju zato što su mu se dopali potencijal i višeslojnost teksta Biljane Maksić, kao i činjenica da je glavnu mušku ulogu dobio njegov prijatelj sa studija Dragan Mićanović, sa kojim je snimio diplomski film. 
Prema njegovim rečima, izazov je bio da se poznata priča o četiri žene „prilagodi našem kulturnom miljeu, da se uvuče u balkanski, pa u beogradski, a onda i u izmešteni dedinjski identitet“ ali tako da je moguće saživljavanje sa likovima. 
„Želeo sam da radim u Beogradu. Hteo sam da iskustvo iz Velike Britanije primenim u Srbiji. Smatram da ovde ima talentovanih ljudi, i da to treba iskoristiti do maksimuma“, rekao je Lazarević.

Povezana vest:  Počinje prodaja karata za 6. Festival nauke