Humanitarna fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“ i kompanija Mozzart potpisale su ugovor o jednogodišnjoj saradnji, tokom koje će kompanija Mozzart u okviru akcije „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“, na mesečnom nivou donirati određena novčana sredstva za lečenje korisnika Fondacije. Ovom akcijom produbljena je saradnja fondacije „Budu human“ i kompanije Mozzart kako bi se pomoglo onima koji biju svoje najteže životne bitke.

„Zahvaljujem se kompaniji Mozzart na zajedničkoj saradnji jer je ovo dobar pokazatelj za sve velike kompanije koje žele da pomognu. Mislimo da naša Fondacija zaista daje mogućnost da pomognete, kako u pojedinačnom slučaju nekom detetu konkretno, tako i svima jednako, jer omogućujemo širok spektar načina da se korisnicima Fondacije pomogne. Još jednom iskazujem svoju zahvalnost Mozzartu, a nadam se da će ovo biti podsticaj za druge društveno odgovorne kompanije da na ovaj način pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija“, istakao je Aleksandar Šapić, osnivač fondacije „Budi human“.

Povezana vest:  Studija pokazala da kafa može da utiče na produženje životnog veka

Plemenit karakter humanitarne akcije „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“ motivisao je naše poznate ličnosti, iz svih sfera javnog života, da se u cilju pružanja pomoći i sami priključe. Jedan od učesnika, naš proslavljeni glumac, Milan Caci Mihailović, uspešno je predvideo sportske rezultate, pa je ostvareni dobitak u humanitarnoj akciji donirao fondaciji „Budi human“, za lečenje šestogodišnje devojčice Nede Kujundžić.

„Čovek u svom životu ima samo jednom tu šansu da bude dobar čovek. Znam odavno za ovu akciju i često sam slao poruke na 3030 jer se, nažalost, u našoj zemlji tako leče deca i to je veliki problem. Sa druge strane, ne kladim se, ali ovoga puta kada su mi se javili iz kompanije Mozzart osetio sam da ću nešto zaista dobiti i poželeo da taj novac ode ovom detencetu koje sam jedne večeri video slučajno na televiziji. Nedi Kujundžić želim da se brzo skupe sredstva i pozivam sve dobre ljude koji mogu da pomognu da se istaknu na taj način“, rekao je poznati glumac.

Povezana vest:  Održan prvi dečiji muzički maskenbal u Beogradu

Upravo donacija maloj Nedi inicirala je dugoročnu saradnju kompanije Mozzart sa fondacijom „Budi human“, i tim povodom je i potpisan godišnji ugovor. Donacije kompanije Mozzart pomoći će u stvaranju jednakih šansi za sve koji se leče preko ove humanitarne fondacije.

„Pokrenuta u junu prošle godine, naša  akcija pored svog primarnog cilja, učinila je i rad mnogih fondacija i organizacija vidiljivijim. Na godišnjicu akcije, želeli smo da učvrstimo saradnju sa jednom od najvećih humanitarnih fondacija u našoj zemlji.  Kao društveno odgovorna kompanija, brinemo o zajednici i podržavamo napore i predanost svih onih koji čine isto. Novi ugovor samo je prirodan nastavak dobre saradnja sa fondacijom „Budi human“, rekla je PR menadžer kompanije Mozzart Sonja Savić.

Povezana vest:  Festival ledenih skulptura na severoistoku Kine

Humanitanra fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“ je za kratko vreme, zahvaljujući sistemu koji je transparentan i javno dostupan na sajtu budihuman.rs, uspela da postane jedna od najkredibilnijih humnaitarnih organizacija u ovom delu Evrope. Više stotina dece i odraslih iz Srbije su korisnici Fondacije, a pomoć se prikuplja za mnogobrojne ustanove i udruženja. Od početka rada Fondacije prikupljeno je više stotina miliona dinara sa više od dva miliona pristiglih SMS poruka preko jedinstvenog broja 3030.

Kompanija Mozzart je samo preko akcije „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“ zajedno sa poznatim ličnostima donirala više od 3.700.000 dinara i doprinela tome da 39 insitucija širom zemlje dobije bolje uslove za rad.