novobeogradsko_letoNovobeogradsko leto na Savskom keju od 31. jula do 15. avgusta

 

 

Ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija „Novobeogradsko leto”, koju već nekoliko godina na Savskom keju u Bloku 45 organizuje opština Novi Beograd, počeće sledećeg vikenda, u subotu, 31. jula, i trajaće do 15. avgusta.

Novobeograđani, kao i svi posetioci šetališta pored Save, i ove godine mogu očekivati dobru zabavu na otvorenom, jer će se tokom tri vikenda na pozornici smenjivati različiti muzičari, od rokera i bluzera do folklornih grupa.

Programi će se odvijati u večernjim satima, sa raznovrsnom ponudom, u dva termina, u 19 i 21 sat. Ulazak na sve koncerte i druge manifestacije je besplatan.

Povezana vest:  LEPOTA RAZNOLIKOSTI NA SRPSKOJ NEDELJI MODE

„Novobeogradsko leto” u subotu, 31. jula, u 21 sat, otvoriće makedonski gitarista Vlatko Stefanovski, jedna od legendi muzičke scene, a uvertira u njegov koncert, od 19 sati, biće program makedonskog udruženja „Makedonijum”. U nedelju, 1. avgusta, zabava na platou pored Save biće u znaku najmlađih, jer će od 18 časova početi program pod nazivom „Dečji novobeogradski džumbusdan”.

Sledeći vikend rezervisan je za rokere i bluzere: u subotu, 7. avgusta, nastupiće „Vudpeker” u 19 sati i „Atomsko sklonište” u 21 sat. U nedelju, 8. avgusta, u 19 sati muziciraće bend „Euterpa”, a u 20 sati nastupiće teksaški bluzer Lens Lopez. Veče će zatvoriti projekcija filma o kultnoj grupi EKV.

Povezana vest:  Obuku o bezbednosti na internetu prošlo oko 9.400 đaka

U subotu, 14. avgusta, od 19 sati svoj nastup imaće di-džejevi, a u 21 sat predviđen je koncert iznenađenja. Poslednjeg dana „Novobeogradskog leta” u nedelju, 15. avgusta, nastupiće KUD „Pećinci” u 19 sati i Jovan Maljoković u 21 sat.

Novina ovogodišnje manifestacije jeste da će se, pored scene na Savi, program odvijati i u prostorijama Novobeogradske kulturne mreže, Jurija Gagarina 221. Tako će publika uživati i u pozorišnim predstavama, izložbama i likovnim radionicama.

Povezana vest:  Manifestacija "24 sata elegancije u Belom dvoru"

U okviru pratećeg programa u petak, 30. jula, u 19 sati je izložba likovnih umetnika Novog Beograda, a u 21 sat predstava „Poslednja šansa”. Nedelju dana kasnije, u petak, 6. avgusta, biće izložba skulptura Bojana Lukića, a u 21 sat predstava „Nek mu je laka crna zemlja”. Izložba mladih umetnika s Novog Beograda biće u petak, 13. avgusta, a u 21 sat gostovaće glumci iz Crne Gore predstavom „Nijesmo mi od juče”.