Olja_IvanjickiU Baru modna revija kolekcije Olje Ivanjicki

 

Modna kuća „Mona“ saopštila je danas da će 31. jula u prostoru srednjevekovnog Starog Bara, u Crnoj Gori, na reviji predstaviti kolekciju „Carstvo“, poslednju koju je za tu modnu kuću pred smrt kreirala slikarka Olja Ivanjicki (1931-2009).

Kako se navodi, inspiraciju za nastanak kolekcije predstavljalo je modno viđenje „Petog carstva“, važne teme u slikarskom opusu Ivanjicki.

Povezana vest:  Mia Bjelogrlić dobitnica priznanja za žensku hrabrost kompanije Avon

-Oljini kostimi oživljavanju duh srednjovekovnog dvora cara Dušana i carice Jelene, Lazara i Milice…Elementi vladarske odežde preneti su u savremeni modni izraz, a lorosi, dijademe, krune i ostala vladarska obeležja su od svile, pliša, krzna i kože u zlatnoj, purpurnoj i kraljevsko plavoj boji – saopštila je Mona.

Saradnici na realizaciji kolekcije Carstvo su kreatorke Mone, autorka tašni Ana Leković i Kristina Gajić, koja je oživela skice koje je Ivanjicki dostavila modnoj kući u junu prošle godine neposredno pred smrt.

Povezana vest:  Kako se izboriti sa slatkišima tokom praznika

U realizaciji revije „Carstvo“ učestvuju režiser Siniša Kovačević, koreograf Jelena Mladenović i kompozitori Svetislav Božić i Sanja Ilić.