ada_ciganlijaRaznovrsni programi za đake i u avgustu

 

Beogradski osnovci i srednjoškolci će i u avgustu moći besplatno da koriste mnogobrojne zanimljive sportske i omladinske programe koje finansira Sekrtarijat za sport i omladinu. Tokom prvog dela letnjeg raspusta učenici su pokazali izuzetno zanimanje za korišćenje ovih programa. 
– Interesovanje dece prevazišlo je sva naša očekivanja, pa ćemo već za zimski raspust morati da povećamo broj sati sportskih programa u našim sportskim centrima. Prve analize govore da veliki broj đaka za raspust nije otputovao nigde iz Beograda i da su im naši programi odličan način da svoj odmor učine zanimljivijim. Očekujemo da do zime bazen u SC „Milan Gale Muškatirović” bude obnovljen, kao i da bude omogućeno pokrivanje otvorenog bazena na Tašmajdanu, pa će veći broj đaka moći da ih koriste – rekao je za Beoinfo Aca Kovačević, sekretar za sport i omladinu. 

Povezana vest:  DODATNIH 60 MILIONA DOLARA INVESTIRANO U FOODPANDU

Tokom vrelih letnjih meseci đaci najradije odlaze na beogradske bazene, pa je Sekretarijat za sport ovih dana pomogao i održavanje letnjih igara na bazenu „11. april” na Novom Beogradu. Na ovom bazenu se tokom avgusta  od ponedeljka do subote, od 8.30 do 9.30 i od 19.30 do 20 časova, održavaju besplatne škole plivanja. Obuka neplivača organizuje se od ponedeljka do petka od 8 do 10 časova i na bazenu „Koštunjak”. 

Obuku neplivača i rekreativno plivanje omogućava i sportski centar u Mladenovcu i to od 9 do 11 časova i od 18 do 19 sati. Da nauče da plivaju deca mogu i u Jakovu, u Klubu „S”, od ponedeljka do petka od 9 do 10 sati, kao i u plivačkom klubu „Nun”, svakodnevno od 10 do 13 sati. Školu plivanja organizuje i Osnovna škola „Filip Kljajić Fića” od ponedeljka do petka, od 10 do 12.30 i od 15.30 do 17 časova. 

Povezana vest:  Devet saveta kako da konačno prestanete da se prejedate tokom vikenda

Đaci besplatno mogu da nauče da igraju vaterpolo  na bazenu Centra  za fizičku kulturu „Vračar” od ponedeljka do petka, od 9 do 10 časova, kao i na Tašmadanu, od 17 do 18 časova. Besplatna škola vaterpola može se pohađati i na Adi Ciganliji u pontonskom bazenu, svakodnevno od 8 do 10 časova.
Letnju školu jedrenja na vodi deca mogu pohađati u Jedriličarskom klubu „Zemun” svakog dana, osim ponedeljka, od 11 do 15 sati, a školu kajaka i kanua u Kajak kanu klubu „BSK Borča” od ponedeljka do subote, od 17 do 19 sati, i u Nautičkom klubu „Beograd” na Adi Ciganliji, svakodnevno, od 7 do 9 i od 19 do 21 čas. 

Povezana vest:  Raiffeisen banka dobitnik Virtus nagrade za dugoročno partnerstvo sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem

Osim sportovima na vodi, đaci se mogu baviti i fudbalom, tenisom, odbojkom, košarkom, atletikom, ragbijem, badmintonom, naučiti da voze rolere, jašu konje, voze skutere na vodi. Bavljenje sportom omogućeno je i deci sa posebnim potrebama. 

Grad je za realizaciju 89 sportskih programa i 39 omladinskih programa iz budžeta izdvojio ukupno 22,6 miliona dinara.