U glavnom gradu Austrije kao najbrže rastućem gradu na nemačkom govornom području nedavno je održana turistička konferencija pod motom „Budi ispred svog vremena“. Na programu skupa bili su turistički trendovi budućnosti a glavne teme kojima su se bavili govornici bili su „Smart City“-rešenja za turizam, kreiranje mišljenja na internetu i put u svemir.

Pre sto godina protagonisti Bečke moderne bili su ispred svog vremena – sa vizionarskim mislima i uspesima u umetnosti i kulturi, arhitekturi, nauci ili društvu. „Budi ispred svog vremena“ biće vodeća misao Bečkog turizma u 2018. godini, a Bečka moderna biće stavljena u fokus marketinških aktivnosti. Najznačajniji protagonisti Bečke moderne koje povezuje ista godina smrti 1918. a koji su obeležili Beč u periodu oko 1900. godine su: slikari Gustav Klimt i Egon Šile, arhitekta Oto Vagner i umetnik Koloman Mozer. Njima će sledeće godine biti posvećene brojne izložbe i dešavanja u Beču.

Povezana vest:  Beč traži startapove za nova energetska rešenja

Digitalizacija koja je u svakodnevnom porastu i koja će u nekom trenutku možda u potpunosti da zameni čoveka je dobra ukoliko čoveku omogućuje napredak i olakšanje, istakao je predsednik Radničke komore Rudolf Kaske na konferenciji. „Ipak čovek mora u svakom trenutku biti u prvom planu. U pogledu turizma, turisti vole interakciju, susretanje gostiju sa domaćinima je za turizam od izuzetnog značaja zbog čega ona i u doba digitalizacije mora da se neguje“, rekao je Kaske.

Povezana vest:  Novi Pantene Nature Fusion Oil Therapy

Govornici na konferenciji posebno su prozvali preduzeća iz turističkih branši da se pozabave investicijama u oblast digitalizacije.
Copyright:
Wien Tourismus / Rainer Fehringer