U novembru mesecu, kada se obeležava i Svetski dan deteta, tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, biće namenjeno za nabavku opreme u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Dodatno u nedelji od 20. do 27. novembra McDonald’s će od svakog prodatog Happy Meal-a izdvojiti po 10 dinara i takođe ih donirati ovoj klinici.

McDonald’s od dolaska na srpsko tržište kroz različite aktivnosti pomaže zajednicu u kojoj posluje i one kojima je pomoć najpotrebnija, a najčešće su to deca. Ovo je nastvak prošlogodišnje akcije, a donacija će omogućiti kvalitetnije lečenje mališana i njihov boravak u ovoj ustanovi učiniti prijatnijim. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana i McDonald’s kroz izdvajanje sredstava od prodatih Happy Meal obroka.

Povezana vest:  Delta City mobilna aplikacija, prva mobilna aplikacija šoping-mola kod nas

“Nakon prošlogodišnje uspešne saradnje, odlučili smo se da i ove godine nastavimo saradnju sa Univerzitetskom dečjom klinikom u Tiršovoj. Želja nam je da od sakupljenog novca iz humanitarnih kasica i od prodatih Happy Meal obroka, klinika dobije najnoviju i najpotrebniju opremu za što efikasnije lečenje mališana.“ – izjavila Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s u Srbiji.

Povezana vest:  Zabava i druženje sa PIK šunkama za Beograđane

“Nama je posebno drago kada kompanija odluči da ostvari dugoročno pratnerstvo sa nama.  Prošle godine smo nabavili instrumente za operacionu salu za naše anesteziologe, a ove godine ćemo sredstva usmeriti na neki od neophodnih aparata. Na 20 odeljenja koristimo veliki broj aparata i pružamo vise od 1500 različitih medicinskih usluga za decu iz celog regiona. Potrebna su stalna ulaganja da bismo pružili vrhunsku uslugu i samo zajedno možemo da ostvarimo našu viziju jer deci smo potrebni i mi i vi.” istakao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

Povezana vest:  Fa Men Xtreme Refresh 5 i Fa Men Xtreme Protect 5: Fa Men linije sa petostrukim efektom

Kompanija McDonald’s će, kao inicijator akcije, obavestiti javnost o ostvarenim donacijama nakon završetka akcije.