Humanitarni događaj „Deda Mraz za kućne ljubimce“ okupio je mezimce raznih vrsta, veličina i dobi u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu prethodnih mesec dana.

Na druženje sa Deda Mrazom je došlo preko 600 ljubimaca sa svojim vlasnicima, a tom prilikom su prikupili više od 300 kilograma hrane i opreme za napuštene mace i kuce ovih gradova.

Deda Mraz se prvo družio sa beogradskim ljubimcima u tržnom centru Delta City, gde je nagradio 115 ljubimaca i njihovih vlasnika, koji su sami prikupili preko 100 kilograma hrane za pse o kojima brine Udruženje „ZOI“ iz Ugrinovaca.

Povezana vest:  "Fejs" nagrađuje ko otkrije propuste u njegovom sistemu

Sledeći su bili novosadski ljubimci, tačnije 331 njih – kuce, mace, papagaji, morski prasići, kunići, pa čak i ribica i leopard gekon. Sve što su Novosađani prikupili, otišlo je u šape mačaka i pasa o kojima se stara Udruženje za zaštitu životinja „SPANS“.

Kragujevački ljubimci su, po običaju, bili najegzotičniji, tako da je Deda Mraz imao priliku da se druži i sa šumskom kornjačom, činčilom i loptastim pitonom. Naravno, humaniratna akcija nije izostala ni u ovom gradu i svi doneti pokloni su prosleđeni Udruženju „Crvena šapica“, koje je istog dana proslavilo i svoj treći rođendan.

Povezana vest:  Sada znamo „Ko kuva najbolje komšijske priče“

Svih 636 ljubimaca koji su se družili sa Deda Mrazom na novogodišnjim zabavama, imaju priliku da postanu i jedan od 12 Deda Mrazovih pomoćnika i osvoje vredne nagrade izborom na Facebook stranici Ljubimci su zakon. Oni koji nisu stigli na druženje, nemaju razloga za brigu jer Deda Mraz dolazi i iduće godine.