Jubilarno, 15. Bijenale keramike od 26. decembra 

keramikaJubilarno, 15. Bijenale keramike, na kojem će biti predstavljeni radovi 39 autora iz Srbije, biće otvoreno od 26. decembra do 15. januara u Kući legata u Beogradu, najavio je ULUPUDS. 
Izložba je pregled dostignuća beogradskih umetnika-keramičara, a imaće i nekoliko pratećih manifestacija, među kojima gostovanje makedonskog keramičara Filipa Fidanovskog s eksponatima na keramičkim pločama. 
Prateći program obuhvata i izložbu staklenih eksponata Srbobrana Kilibarde, člana Sekcije za umetnost i dizajn keramike i stakla, kao i zajedničku izložbu grupe keramičara iz Vojvodine. 
Biće i nekoliko predavanja i radionica, i video prezentacije radova Lane Rakanović, Filipa Fidanovskog, Ivana Albrehta, Olgice Kucine Jelić i Aleksandra Kucine. 
Članovi žirija za dodelu nagrada na Bijenulu su Mirjana Isakoviž, Branislav Stajeviž, Dragana Palavestra, Katarina Lazić-Vasiljević i Milan Blanuša. 
Bijenale organizuju Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) i Sekcija za umetnost i dizajn keramike i stakla, a održava se od 1978. godine. 

Povezana vest:  Podrška Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj