Dobra energija preplavila je Ušće Shopping centar zahvaljujući Trag fondaciji koja je okupila veliki broj prolaznika oko neobične instalacije „Buđenje dobrote“, koja je deo najavne kampanje „Da dobro ne ostane skriveno“. Izazivajući interesovanje i radoznalost, reči su podstakle mnoge da se zamisle o tome šta se to krije iza njih. Neki su samo prolazili, neki izdaleka posmatrali, ne bi li pogodili šta je skriveno, a šta treba probuditi, dok su drugi pokušavali da zavire i razreše misteriju.
„Trag fondacija se 18 godina bavi nizom različitih aktivnosti koje podstiču ljude da davanje za opšte dobro ponovo postane svakodnevni i uobičajeni deo naših života,“ rekla je Biljana Dakić Đorđević, izvršna direktorka Trag fondacije i dodala: „Želja nam je, da i dalje nastavimo sa svojim aktivnostima i pokažemo da su razumevanje, trud i ljudska dobrota, za nekoga najveća i najbitnija podrška.”
„Priča o filantropiji ima mnogo, samo je potrebno da ih prepoznamo. Svako svojim ličnim primerom može da bude dobar uzor, dokazujući da i mali koraci podižu svest većine o značaju davanja. Postoje brojni primeri individualne i korporativne filantropije u Srbiji, koji zaslužuju da budu javno istaknuti i nagrađeni,“ izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filantropije Trag fondacije i dodala: „Danas imamo veliki broj ljudi mlađih od 30 godina sa izraženom potrebom za jačanjem solidarnosti prema pojedincima i ranjivim grupama u društvu, te ove godine pozivamo građane, organizacije civilnog društva, medije, kao i ostale da upravo predlože ove mlade ljude, da ni njihovo dobro ne ostane skriveno.”
VIRTUS nagrada za 2017. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.
Prijave za konkurs trajaće sve do 14. februara 2018. godine. Više informacija o prijavi i samoj nagradi možete naći na: www.tragfondacija.org/virtus

Povezana vest:  Počelo veliko nadmetanje u sklapanju Lego kocki